Falni vagy halni

Posted by
Lana meséi
>Álláshirdetési ajánlat. Itt a Középkor című tekintélyes napilap. A mi újságunk, felajánlja, hogy előkóstolói állásra hirdethetnek hasábjainkon.
Hölgyeim és uraim! Tekintetes és nagyságos urak! Vissza a gyökerekhez. Hercegek grófok, bárók, tekintetesek, ha van félnivalótok, netán rettegtek, vegyetek fel előkóstolót. Biztos, ami biztos. Figyeljétek a királyt, aki jó példával jár elől. Adjatok fel álláshirdetést, mert nektek is tudnotok kell, eljött újra az ételkóstolók ideje.
S mivel sok az állás nélküli, gyaníthatóan jelentkezőkben nem lesz hiány. Egy helyre tizenöt leányt is lehet alkalmazni, állítólag utánuk garantáltan nem sokáig kell fizetni az adókat.
De kedves uraim, hölgyeim, ne feledjétek, mivel nem egy irigylésre méltó foglalkozásról van szó, a fizetéssel sem szabad fukarkodni. A hirdetés egyébiránt nem kedvezményes, a szolgák havi bérének száz százalékát kérjük.
Azért ez a magas díj, mert különösen veszélyes foglalkozásról van szó. Mert ugye, ha megmérgeznék az uralkodót, a tekintetes urakat, kiknek, mitagadás, megszámlálhatatlan ellensége van már a kis hazában, akkor bizony elsőként a szolga hal meg. Mi ekkor olvasókat veszítünk. Természetesen cserébe megbízható éhenkórászokat és megfelelő ízlelőbimbókkal rendelkező delikvenseket küldünk.
De addig is, mecsoda kreációkat tömhet éhes pocakjába a sok éhenkórász.
Hirdetési ajánlatokat “Falni, vagy halni” jeligére a Középkor szerkesztőségébe kérünk.