A Klubrádió elnémítása avagy nincs, aki megmondja a főnöknek

Posted by
Gréczy Zsolt
>A Fideszben és környékén is sokan tudják, hogy ez a lépés kínos és felesleges. Hogy ebből megint baj lesz külföldön. Hogy amikor a Fideszé a nyilvánosság legalább négyötöde, akkor egy kisebb, inkább az ellenzék felé húzó rádió megszüntetése felesleges erőfitogtatás. Hogy meglehet, ez lesz az utolsó csepp a pohárban, hogy valamilyen uniós pénz, amire szükség lenne, ne jöjjön be.
És mégis megtörténik. Megtörténik, mert Orbán tényleg fél. A gazdaság adatai rettenetesek, a lelkek – már a vírus miatt is – elgyötörtek. Az ellenzék összeáll.
Alig másfél éve ennél jobb állapotban is elvesztette Budapestet és 10 megyei jogú várost. Pedig már akkor is minden az övé volt és hiába számolta fel pl. a Népszabadságot.
Azt gondolja, ez is belefér. Azt hiszi, erőt mutat, valójában gyengeséget.
Tüntetés sem lesz, elvégre a vírus miatt az is tilos.
De nincs is, aki megmondja neki, hogy főnök, ez gáz. Hát, nem mindegy, hogy szól-e az a rádió? Minden a miénk, minek ezt is elvenni? Legalább a látszatra adjunk. Kell nekünk az újabb vegzatúra? Mégis mindenki néma körülötte.
A Klubrádió megszüntetése a félelem és téboly jele. Kapcsoljuk le az internetet, mondja a másik. Nincs kontroll, aggódás van. Akkor is, ha keménységnek látszik.
Hiába.
Repülő még nem maradt fent. Orbáné is le fog jönni.