Felelős gyerektartás

Posted by
Batka Zoltán
>Szaporoggy paraszt mee csakaza jóo. Kábé ennyit ér az, amit Novák meg ez a másik két Ratkó-szentfazék hibrid előad. Kisgyermekes apukaként nyugodtan állíthatom: egyáltalán nem csak az a kiteljesedés, ha az embernek gyereke van. Ebben az esetben speciel Banglades a világ sikerországa. Vagy Közép Afrika. Esetleg Fülöp Szigetek, vagy India. Ott aztán önkiteljesedik a nép, x négyzetesen.
Azután isten kis ajándékai ott rohadnak meg az utcán a szemétben, vagy öldöklő polgárháborúkban dolgozzák le a népességfelesleget. Esetleg tutajokon útra kelnek ide. Ja, akkor már Isten Műve elfelejtve, ezek a banyák hányják magukra a keresztet, hogy hű micsoda veszedelem közeleg ott a szögesdrót túlsó oldalán a kis, két éves Ahmed és Anisza képében.
Komolyan, persze, hogy tök jó ha az embernek gyereke van, aranyos, imádnivaló, stb. De egy cseppet sem magasabb rendű vagy ilyesmi mondjuk annál a szinglinél, aki ellenben munkájában, vagy más módon alkot valami fontosat, vagy találja meg az önkiteljesedést, boldogságot, bármit is jelentsen ez. Ahogy arra sem emlékszem, hogy a lexikonból kihúzták volna a szingli Nobel-díjas nevét, hogy helyet szorítsanak mondjuk egy hatgyermekes borsodi családanyának vagy apának.
Az ilyen Kövér Lászlónénik szövegelése csak arra jó, hogy megalázzák azokat akik mondjuk önhibájukon kívül pl. nem találtak megfelelő társat családalapításra. Vagy nincs rá pénzük, mivel ők nem fideszes politikusok, hogy mind a négy-öt kölyküknek az adófizetők állják az életkezdését, százmilliókból. Vagy egyszerűen nincs kedve, mert van más fontosabb számára az életben.
Ha valamit üzenni tudok a sorstársaimnak: NE SZAPORODJ csak azért, mert ez valamiféle elvárás. A gyerekvállalás egyáltalán nem valamiféle biológiai kötelesség, hogy aki csak tud, feltétlenül potyogtasson. Sőt, hogy mást ne mondjak, az erőltetett ütemű, nagy létszámú utódlásra berendezkedett fajoknál a természet meglehetősen kegyetlenül kezeli az ügyet. Magas kölyökhalandósággal. Mondjuk a kis Vuk történetében az utolsó, felemelő záróképből, amikor az újabb generáció édes kis rókakölykei játszadoznak, az sajna kimaradt – pedig talán nem ártott volna megpendíteni – hogy az édi kis vukok 80 % -a várhatóan megdöglik az első év végére, és rohadtul nem lesz belőlük Karak.
Továbbá az életben egy csomó ugyanolyan értékes, szép dolog van, mint pl. a gyerek meg a család. És egyáltalán nem biztos, hogy ha pl. gyereked van, akkor automatice marha boldog életed lesz.
Kötelességből szüljön a Kövér László, ha akar. Meg felőlem Ákos ódát is írhat a fideszes feleségekhez, akik a Nemzetért átjáróházat csináltak a méhükből.
Mindenki más normális csak akkor vállaljon gyereket ha igazán szeretne. Előtte élje ki magát, gyűjtsön lóvét. Mert igen, oktalan madár is előbb fészket rak és csak azután tojást. Elvégre még egy kiskutyát is akkor vesz az ember, ha van hozzá kedve, ideje, meg lóvéja, hogy gondozza. Annyit beszélünk felelős állattartásról, ám felelős gyerektartásról valahogy nem esik ebben a körben szó. Szóval ne szülj magyar csak azért, hogy legyen, ahogy ez a néhány szikkadt némber itt sugallja.
A haza ugyanis egyáltalán nem azzé, aki teliszüli.