Cilike inkább ne mondjon semmit

Posted by
Tamás Ervin
>A magyar nyelv mestere, Cilike aztat mondja, hogy azért zsúfolódnak az emberek a rendelőkben, a kórházi oltópontokon, mert korán érkeznek az oltásra. Jöjjenek időben!
Közben olvasom a háziorvosok panaszait a rángatásukról, ami egyet jelent betegeik rángatásával, arról, hogy egyikük tizenegykor kap értesítést arról, hogy jelölje ki egyre, ki az az öt-tíz ember, akit be tud oltani, össze-vissza jönnek leiratok, majd azok módosításai, nincs nyomtatvány, nem jön a tű, a speciális oldószer a vakcinák mellé, mindezt súgva, fű alatt tudja meg az ember, mert természetesen tilos nyilatkozniuk.
Cilike azonban habozás nélkül ránk fog mindent, fegyelmezetlenek és türelmetlenek vagyunk, ráadásul válogatósak is, mert a kavarás gyanússá tesz mindent, a folytonos hazudozás többszörösére növeli a bizonytalanságot, látszik, hogy nem mernek mindenkit beoltani az orosszal, pedig eddig ezt nem jelezték, mármint hogy az öreg és krónikus betegeket kihagyják – ez borítja a hevenyészett oltási rendet, ahogy az Astra-Zeneca is megtalálja az utat a harmincvalahányéveshez, miközben a hatvan alattiakat keresik.
Hála Isten jön a kínai, amelytől még inkább tartózkodik a többség – és heteken belül ömlik be a Pfizer, némi Moderna, az oltópontokat pedig változatlanul a koszlott és zsúfolt rendelőkben találjuk, ahol a 15 perc közelező pihenőt állva, egy üresen maradt sarokban tölthetünk el, ha össze nem csuklunk.
Cilike, inkább ne mondjon semmit. Darálja el a leckét a gondosan összeállított és szelektált statisztikákkal, higgye el, Széchenyi-díj lesz a vége.
Tényleg korán érkeztünk. A falvédőről.
Címkép: Békési Joe