Harmadik nap gyilkosság után

Posted by

Arató András
> Azért csak most szólalok meg (itt), mert ezúttal megtapasztaltam, a kivégzettnek mindig sűrűek az esemény utáni első napok, kell egy kis idő, amíg rendbe szedi magát.

Kovács államtitkár blogolt egyet külföldiül Klubrádió ügyben, amit belekürtölt a nagyvilág fülébe. Képzeld el, egyetlen szavát sem hiszik már el sem Európában, sem a tengeren túl. A magam részéről ezt túlzásnak érzem, én nem kételkedem abban, hogy a tanulmányait a CEU-n végezte, sőt, talán tényleg Kovácsnak hívják. Azt írja ez a nerikum, hogy a Klubrádió hatalmas megszegéseket követett el és alapvető erőszakot követett el a média szabályokon, nem egyszer, nem kétszer, ámde hatszor („Klubrádió committed major infractions, violated basic broadcasting regulations not once, not twice, but six times”). És megnyugtatja a hanyatló Nyugat aggódó közönségét, a magyar kormánynak sem joga, sem szándéka, sem lehetősége nincs beavatkozni a piac magánszereplői és a médiahatóság közötti jogvitába („the government has neither the right, the will, nor the possibility to interfere with the legal disputes of private market actors, the media authority”).
Ez nem az a pillanat, amikor vitatkoznék bőségesen áradó soraival, amelyben még ád egy-két ostorcsapást a világ antiorbánista rosszabbik felének. Hanem a reakciókból úgy tűnik, Európában akkor visznek magukkal esernyőt az emberek, amikor Kovács bejelenti, süt a nap.