Klubrádió klub

Posted by
Kőhidi Imre
>Az természetes folyamat, hogy egy sima rádió műsorfolyamának hallgatásához valamiféle szektába kell tömörülni? Hogy megbélyegzés a sorsunk, azoknak, akik Falusi Mariann, Lang Györgyi, Gálvölgyi János és Para-Kovács Imre zsenialitását akarjuk élvezni? Meg Kadarkai Endre és Kun Zsuzsa emberi portréiból ismernénk meg emberséges embereket? Átéltem már ilyet, 2010-ben a villamoson Népszabadságot olvasóknak már beszóltak túlmozgásos honfitársaink a nettó gyűlölet hangján, aztán láttuk, mi lett a vége.
Magánbeszélgetésben már elhangzott felém az is, hogy miért hallgatok “zsidó” rádiót, de mivel az illető már nagybeteg volt, tele morfiummal és a múlt pénteken meghalt, nem álltam bele a meccsbe, mert elsősorban emberek vagyunk mindketten, túlléptem rajta. Ő meg meghalt, mint a Tengizben dolgozókból már csaknem mindenki. De a gondolata nem halt meg, itt maradt köztünk, a Hétköznapi fasizmust, Mihail Romm filmjét nagyon is időszerű volna újra megnézni mindenkinek.
Egyszerűen megható, ahogy ebből a rádióhallgató tömegből egyfajta klub épül, orrán-száján ömlik a segítőkészség azok felé, akik az internet képzést már nem gondolták általuk fontosnak, vagy akik nem akarnak feszt internetet mobilnetként fizetni a kocsijukban, és igen, egyfajta KÖZÖSSÉG épül ki ebből. Vezetőként én mindig azt vallottam, hogy végletesen sarokba szorítani sose szabad az ellenfelet (nem ellenséget, ellenfelet) mert ésszerűtlen, kiszámíthatatlan dolgokat tehet, akinek nem marad már szabad választása. Ez most is igaz. Egy tanácsot sem teszek hozzá ehhez; ez is annak a folyamatnak a része, ami 2010 óta minden napunkat áthatja. Hogy szisztematikusan, minden egyes napon elvesznek valamit az egyéni szabadságunkból. Sosem, még véletlenül sem építenek hozzá, amint például ahogy a magyar EU KépviselőNŐk kiharcolták az európai minimálbért, és dolgoznak az EU általános egészségügyi rendszerének a megvalósításán is, csak ELVESZNEK.
Jószágot, kurvának nevelt és műtétileg deformált dédestapolcsányi “szépséget”, tájegységnyi magyar földeket, nem megvehető neológ zsidók életlehetőségeit, Nemzeti Galériát, Széchenyi Könyvtárat, Buda-Cash cégvásárlással a betétesek még meglevő milliárdjait, a Questor károsultak összes pénzét, Budapest kultúráját, az ország felsőoktatásával a haza jövőjét, az iskolák katolikus lakájegyházakhoz csatolásával a legkisebb ártatlanok önálló gondolkodását. Lélegeztetőgép százmilliárdokat, parlamenti jogokat, mindent. Utoljára Szálasi után maradtak ilyen romok. Viszont a Klubrádiót (ha akarjuk, és teszünk érte) nem vehetik el.