Klubrádió visszhang: Jellemtelen ganék

Posted by
Gábor György
>Ahogy ezt pontosan tudni lehetett, s ahogy mindehhez a hatalom kedvében járó jellemtelen ganék pszeudo-pályázataikkal besegítettek, elhallgat a Klubrádió a 92,9-en.
Én most nem Dr. Karas Mónikán csodálkozom (megvetem őt, de nem haragszom rá), aki a Médiatanács vezetője, s aki ellen korábban már többször is volt alkalmam nyerni, midőn a filozófus-ügy nevű ótvar aljasságban és ganéságban a Magyar Nemzetet próbálta védeni ellenünk (sikertelenül!), nem is a bíróságra haragszom (Bíróság és Médiatanács engedelmesen csak azt teszi, amire utasítást kap a Várhegy tetejéről, amonnan lefelé ordítva, bele a képükbe, nekik csak az volt a dolguk, hogy elfelejtkezzenek minimális tisztességről és még minimálisabb szakmai öntudatról – mindkettő sikerrel abszolválva, mi több, nagy önszorgalommal túlteljesítve!), én igazából azoktól undorodom és azokat vetem meg, akik beülnek a hatalom által seggük alá tolt különféle pszeudo-tévés és pszeudo-rádiós stúdiókba, s immár a szellem ribancaiként, egyedül a placcon, szolgálják a diktátort és koszhadt diktatúráját, az összes tolvajt és az összes kurvapecért, mostantól immár minden látható és hallható ellenállás nélkül, mindent takaréklángra szelídítve környezetükben, hogy így képesek legyenek valamire, amire máshogy sosem lennének azok, s azt sugallva, mintha csak az ő szájukba tömött, s a debilitással határos lakájvélemények léteznének széles e honban, semmi egyéb.
Én országom, én igen nagy országom, nem a Klubrádiót alázzák ezek itt, hanem téged aláznak nap mint nap, neked hazudoznak, téged vernek át, téged lopnak meg, belőled csinálnak hülyét és húznak fejedre bohócsipkát, rajtad röhögnek a kastélyaikban, a milliárdjaikon ülve, tőled veszik el a Balatont és a Klubrádiót, az egyetemeket és az internetet, beléd nyomják majd azt a vakcinát, amivel ők sefteltek nagyokat, az ő asszonyaik, saját lábon álló gyermekeik és csajaik küldik nektek a napi lópikulát a hajlékaitokba, oda, ahová bármikor behatolhatnak, egyenest a gyerekszobába, maroklőfegyverestől, hogy kitépjék gyermeked kezéből a matek házit megjelenítő számítógépet, ti vagytok megszégyenítve és megszégyenülve a nap 24 órájában, hát halkan kérdem: tényleg ti akarnátok ezeket 2022-ben továbbra is megtartani hatalmuk gigászi csúcsain?

Kardos András
>Muszáj: Akkor itt van az újabb gyalázat: elhallgattatták a Klubrádiót. Ezúton közlöm az illetékesekkel, hogy hiába üldözték el a CEU-t, hiába verték szét az MTA-t, hiába tették tönkre az Indexet, hiába szállták meg az SzFE-t, hiába alapítványosítják az egyetemeket, és igen, hiába csavarják le hangot a Klubrádiónál. Ugyanis az helyzet, hogy a szabadságot, az autonómiát és a demokráciát ideig-óráig be lehet tiltani. De ennek vége lesz, mert a szabadság, a demokrácia és az autonómia szükséglete a mai világban (is) a normalitás igénye Európában (is) . És a normalitást hosszú távon nem lehet leváltani. Hadd szóljon!

Kőhidi Imre
>Nos, az utolsó remény is elszállt, a Klubrádió, -amit NEM közpénzből finanszíroztak sok éve, hanem a hallgatók fizettek a működtetéséért- slussz bezáratja az az ember, aki egyszemélyben ural mindent ebben az egykor még országként működő területi egységben, tehát a felelőssége is egyszemélyi. Nincs hová mutogatni;☺ pusztításra jött a világra. Egyetlen egy olyan műve nincs, amit az ő tehetsége adott volna Magyarországnak. Semmi.
Csak a simlis cigánykodás fűződik a nevéhez, a néppel szemben elkövetett oktalan és vak bosszú, és ha valaha is megírja valaki, ki volt ez az ember, annak a címe nem lehet más, mint Mein Kampf. Kádár, mint tudjuk, nem hívta be az oroszokat, (az antedatált levelet Hegedűs András írta alá) ez a figura a hatalmáért erre is képes. Személyesen az élethossziglanra elnök Hszi Csin Pingnek megköszönni azt a vakcinát, amit isten a tudója, mennyiért VETTEK MEG a fürkészei, miközben az EU csak az ócsárlást kapja a közös beszerzésű, és egyelőre egyetlen használható vakcináért, ebben már semmi emberi nincs. Ez már desztillált gonoszság.

Kökény Mihály
> A hatalmi politika uszályába szegődött jogszolgáltatás asszisztálásával február 14-től megszüntetik a 92.9 frekvencián a Klubrádió sugárzását. Ezzel az ellenzékiségét vállaló, független rádió az internetre szorul (amíg azt is le nem kapcsolják, ahogy már érkezett rá javaslat).

„Csak hódolat illet meg, nem bírálat” – Az Úr mondja Lucifernek az Madách Imre Az ember tragédiájának 1. színében. Úgy tűnik, Orbán számára ez a mottó.
A populista, autoriter rezsim hosszabb távon nem viseli a kritikát, s a kormányzati homokozótól látszólag távol eső gazdasági vagy szabályozástechnikai ürüggyel semmisíti meg, korlátozza vagy kebelezi be lakájai közé az “engedetlen” médiumokat.
Népszabadság, KESMA rendszerbe sulykolt vidéki lapok, Index és most a Klubrádió. S vajon ki lesz a következő áldozat a “vissza a jövőbe” vezető putyinista (de mondhatnám sztálinista) úton?

Je suis Klubrádió!

Rózsa Mihály
>Orbán Vezér vigyorog. Befogjuk a mocskos pofátokat! Ha valami nem tetszik, felszámoljuk, felégetjük, elpusztítjuk, eltapossuk. Ha ez nem tetszik nektek? Hát majd jönnek az ügyvédek, oszt jónapot. Orbán Viktor nagy harcosnak képzeli magát. Mint a pincsi, amelyik ugrál, hogy megharaphassa a dán dog fülét. De harcol. Orbán Viktor nem ért semmi máshoz, csak az összeszorított ököllel való folyamatos harchoz. Harchoz mindenki ellen, aki nem nyalja a cipője sarkát vagy nem rokona, barátja, üzletfele. Orbán Viktor számára a politika egy háborús hadszíntér. Ahol hatalmas ütéseket kell adni és állni ha adnak. Ahol nincsenek szabályok, nincs öv, ami alá nem lehet ütni, és nincs senki számára kegyelem, aki szembe mert szállni vele. Ha kell sajátjait is írtja, mint régi jó elődei. Ő harcol a nap 24 órájában. És tör-zúz amerre megy. Romok mindenütt. Most a Klubrádió volt az útjában. Nem, nem most, csak most jutottak el odáig, hogy a joggal visszaélve felszámolhassák, elhallgattathassák. Február 14.-én éjfélkor a bíróság nem jogerős végzése alapján a Klubrádió elnémul. Király, te tetted ezt!

Az én anyukám egész nap a Klubrádiót hallgatta. Szerette sok örömöt okoztak neki a műsorai. Azt hallgatta ébredésnél, azt hallgatta otthoni tevékenységei alatt, azt hallgatta lefekvés előtt, vagy csak úgy napközben. És most egy számára fontos értéket elrabolt a kormány. Én soha nem voltam valami nagy rádióhallgató. Inkább olvasom a híreket és inkább nézek tévét. A kocsiban is inkább zenét hallgatok, mint rádiót. De innentől kezdve, már csak azért is elkezdem majd az interneten hallgatni a Klubrádiót. Elmegyek anyukámhoz, elviszem neki az egyik régi telefonomat és azon be fogom állítani, hogy az interneten keresztül hallgassa bárhol a lakásában egész nap a Klubrádiót. Hadd szóljon! Nem fogjuk be Viktor a pofánkat. Elrabolhatsz értékeket tőlünk, ahogy tetted eddig is, de nem fogunk csendben tűrni, nem fogunk hallgatni. Egyre többen fogják ordítani a füledbe a dalt. Nem lesz nyugalmad…Mind ismerjük a Walesi bárdokat.
Címkép: Pápai Gábor