Ki az a Schmidt Mária

Posted by
/Piréz/Gond-olkodó
>Szerintem ehhez nem kell komment.
Juszt László: “Schmidt Mária tiltakozik Szabó István életműdíja ellen”
Azt tudom, pontosan tudom, hogy ki az az Oscar díjas Szabó István, tudom, hogy mit tett le az asztalra, és tudom – mások mellett Jancsó Miklóstól, – hogy hogyan élték át együtt az akkori helyzetet. De ki az a Schmidt Mária?
Csak nem ez az a nő, aki az érettségin puskázás miatt megbukott, (forrás: Gerő Ernő) majd az egyik első egyetemi szigorlatáról, mert a csalás hagyományát folytatta az ELTÉ-n rögtön ókortörténetből Komoróczy Géza megint csak puskázás miatt megbuktatta szigorlaton?
Csak nem az, aki azt írta, hogy “a Horthy-rendszerben (…) az országban többpártrendszeren alapuló parlamentáris demokrácia, vagyon- és jogbiztonság volt egészen a harmincas évek végéig, és sajtó-, szólás- és gyülekezési szabadság”?
Csak nem az a magát történésznek hazudó milliárdos, aki így fogalmazott: ”Ha a fiatalabb generációk a második világháborúról a holokausztra asszociálnak, akkor világosan kell látnunk, hogy ennek a történelmi hűséghez természetesen semmi köze sincs… Bármennyire is sajnálatos: a holokauszt, a zsidóság kiirtása, vagy megmentése mellékes, mondhatni marginális szempont volt”? Ajánlhatom esetleg figyelmébe Hitler 1923-ban írt Mein kampfját: “…a zsidók egy világméretű összeesküvés révén térdre akarják kényszeríteni Németországot és az egész világot.”? Ezen túl nem ártana érdeklődni a családi emlékezetben, mert ott is kiderülhet valami, amire a mai jobboldal nem igazán lenne vevő. Királyhegyi Pál ezt anno úgy fogalmazta: “Tanuld meg fiacskám, hogy kezdetben mindenki zsidó volt.”
Csak nem ez az a némber, aki így nyilatkozott egy EMBERRŐL, aki könyvet mert írni Orbánról: “…egy tisztességes helyen ilyenkor az ember lecsatolja az oldalfegyverét és lelövi mint egy kutyát.”
Csak nem ez az a történész, aki Ungár Lajos képét, az apósát, – aki az ’56-os forradalom utáni rendteremtésben elévülhetetlen érdemeket szerzett a munkásőrségben – nem volt hajlandó kitenni a terror házában?
Csaknem ez az a “történész”, akit Bécsben Bárdossy László, a Horthy-kor 1941-42 közti miniszterelnöke peréről szóló előadásán – mert olyan otromba hülyeségeket mondott – hangosan kinevették, s az előadása be sem került a konferenciakötetbe?
(Jut is eszembe: ez ugyanaz a Bécs, – ahol Schmidt Máriát hangosan kiröhögik – ahol Szabó István az egyetem megbecsült tanára a mai napig.)
Csak nem ez az a nőszemély, aki férjével az SZDSZ-ből indulva az ingatlanbizniszből “érdekesen” lett milliárdos?
Csak nem ez az a “forradalmár”, aki 2007-ben milliárdjai és nagytőkés barátainak segítségével akarta eltávolítani Orbán Viktort a Fidesz éléről, majd miután ez nem sikerült nem győzte magát vissszanyalni a vezér kegyeibe?
Szóval megkérdezem még egyszer ki az a Schmidt Mária?
És akkor most ne essen szó arról a sok-sok milliárdról, amit az elmúlt években a történelemhamisításért kapott és kap!”