SZFE alkotóműhely az Erzsébetvárosban

Posted by

A Népszava információja szerint Erzsébetvárosban hoz létre alkotóműhelyt a Freeszfe Egyesület. A Damjanich utca 4. szám alatti, felújított épület bérleti jogát a Várkonyi Zoltán Alapítvány egy nyitott alkotóműhelyről és kulturális központról szóló pályázattal nyerte el – olvasható a Színes Erzsébetváros bejegyzésében.
Az alapítvány legfőbb célja a Színház- és Filmművészeti Egyetem 155 éves hagyományának ápolása, szellemi örökségének továbbvitele és megújítása. A házban egy közösségi teret szeretnének megvalósítani: előadásokat, kurzusokat, vetítéseket, könyvbemutatókat tartanak majd, terveik szerint együttműködnek a kerület iskoláival, óvodáival. Céljaik között szerepel, hogy művészeti programokkal színesítik a Erzsébetváros kulturális életét, nyár végére pedig egy nagyszabású szabadtéri nyitófesztiválon mutatkoznának be.
– Ezzel a fontos gesztussal Erzsébetváros egy tehetséges, kreatív és bátor művészcsapatnak ad otthont; azoknak a diákoknak, és tanároknak, akik harcoltak az egyetem autonómiájáért, és nem fogadták el a hatalom által rájuk erőltetett modellváltást és új vezetést – áll az erzsébetvárosi önkormányzat közleményében.
A Damjanich utca 4. kulcsait Erzsébetváros polgármestere, Niedermüller Péter fogja átadni a Várkonyi Zoltán Alapítvány képviselőinek.