Első a család

Posted by

Gábor György
>Én maximálisan egyetértek a Fidesz-KDNP értékrendjével, amely a családot helyezi mindenek fölé. A történelem vagy a művészetek világa a bensőségesen összetartó családok nagyszerű példáit képes felmutatni, a csodás Borgiáktól, akik mégiscsak olyan fontos fogalmakkal ismertették meg a nagyvilágot, mint szimónia és nepotizmus, a példásan összetartó Napóleon-famílián át egészen a képzelet szülte, ám a mai Magyarországon a puszta fantáziából valósággá realizálódó Corleone-családig.

Ezért én teljesen helyénvalónak tartom, hogy például Rogán Antal, aki mégiscsak ennek a keresztény-nemzeti kormánynak a legmasszívabb tagja, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, a miniszterelnök kabinetfőnöke – én ugyan kizártnak tartom, de egyesek így fantáziálnak – új családját rapid sebességgel segíthette hozzá egy 1,6 milliárdos telekvásárláshoz, nyolc településen több mint ezer hektárnyi ingatlanhoz, szántóhoz, réthez, legelőhöz, erdőhöz, mezőhöz. Persze, ez még nem sok, bizonyára lesz még folytatás, nem kell aggódni, pár hét alatt ebben a mocskosul bürokratikus országban ennél többet aligha lehet lepapírozni, elvégre Rogán azért mégsem Orbán Ráhel vagy Mészáros Lőrinc. De azért ne feledjük: Rogán így is nagy jellem, mindenben megfelel a Fidesz-KDNP elvárásainak, s igyekszik a saját jó példájával utat mutatni a keresztény értékrendre fittyet hányó, a nemzetet romba dönteni szándékozó, erkölcstelen és dekadens férjeknek, akik még arra sem képesek, hogy egy szaros 20 millás karórával örvendeztessék meg asszonykájukat, mondjuk befőzés közben, óvatlanul a kis kacsójukra húzva azt a vacakot.
Mert a család nagyszerű dolog, s nem véletlen, hogy egyik legnagyobb lírikusunk, Ady Endre is így írt a familiáris összetartozásról: „Mit bánom én, ha utcasarkok rongya, / De elkísérjen egész a síromba.”
Viszont kénytelen vagyok kritikai észrevételeimnek is hangot adni. Mert az magától értetődik, hogy a keresztény-nemzeti kormány másik meghatározó alakja, Szijjártó Péter a saját felesége mögött pajzsként tornyosul, hogy az asszonyka most megalapított új cégével, még a legkeményebb világjárványtól sújtott időszakban is fél év alatt 229 milliós árbevételt abszolválhasson, s jó 70 milliós nyereségre tehessen szert, amivel azt osztalékként kivéve azonnal a csöppnyi családját gazdagította, még egy Porsche Cayenne luxus crossover terepjáró (jó 40 millából már meg is van) lízingelésére is futotta, így is kell, csúfságra ne a banyatankkal menjen le a fiatalasszonyka a sarki kisboltba, vagyis itt is a családról van szó, mi másról.
Én csak azt nem értem, hogy a napokkal ezelőtt leadott vagyonnyilatkozat szerint a keresztény-nemzeti kormány családbarát külügyminisztere már évek óta 30 millióval tartozik kisnyugdíjas szüleinek, s legnagyobb meglepetésre még most sem adta meg nekik ezt a pár filléres tartozást.
Nem értem! Ha olyan remekül hasít Szijjártóné üzlete, akkor a család másik része hogyhogy nem számít? Porsche igen, de nyugdíjas szülőknek 30 milliós tartozás visszatérítése már nem? Milyen gyerekek az ilyenek? Aztán ne csodálkozzanak, ha a saját gyermekeiktől majd kamatostól kapják vissza ugyanezt a szívtelenséget!
Címkép: Egy jó kis Porsche Cayenne