Putyin receptje?

Posted by
Gábor György
>Most érkezett a hír, hogy Szász János filmrendező otthonában hajnal óta házkutatást tart a rendőrség. Az ügy hátterében a rendező és egy ismert producer jogi vitája áll. A rendőrség – amelynek fellépése az ügyvéd szerint túlzó és indokolatlan – a gyerekeknek még az online oktatásra használt számítógépeit is lefoglalta.
Vagyis – ha jól értem (de őszintén remélem, hogy valamit félreértettem) – egy magánvádas ügyben jár el így Orbán és Pintér rendőrsége.
Vagyis ha én holnap feljelentem Orbán Viktort, Rogán Antalt, Mészáros Lőrincet, Ráhelt és Tiborczot (rengeteg okom lenne rá), akkor hozzájuk is kiszállna a rendőrség, s az ő lakásaikat is szétvernék, az ő telefonjaikat és számítógépeiket is lefoglalnák? És ez most már így lesz?
Ha ebben a roppant feljelentő kedvű országban bárki bárkit feljelent, akkor megy íziben a rendőrség, hajnalban dörömböl, behatol, széttúrja a lakást, az asszony és a nagyobbik leány fehérneműi közt különös kéjjel és örömmel hosszasan turkászik, aztán viszik, amit csak látnak?
Számítógépet, rajta az életművel, levelekkel, speciel nekem épp a most befejezett és korrektúrázás alatt álló új könyvemmel, viszik a telefont, amin naponta tartom a kapcsolatot az idős és beteg családtagjaimmal?
A Szputnyik vakcina mellé megérkezett Putyin receptje?
Mi a szar van itt?