Orbán vádbeszédei

Posted by
Tamás Ervin
>A főnök megállíthatatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy vádbeszédet tart őszinte meggyőzés helyett. Ő fordítja politikává a vírus elleni küzdelmet, amely tényleg nem a voksszerzés terepe, de számára már egyre inkább az, mert minden szám /közvélemény-kutatás, fertőzés és az ezekhez kapcsolódó adatok/ egyedüli birtokosa, s valamennyi szava, szövege ezek ismeretéből következik.
A baloldal Merkellel és minden valamire való, civilizált országgal nem a keleti vakcinától tart, hanem a bevizsgálás hiányosságaitól, az adatközlés réseitől. Mást se mondanak, csak azt, hogy nekik nem elég az, hogy külső-Bahreinben világraszóló a siker. Svájc egyelőre az Astra-Zenecát nem engedélyezte, nyilván kényességüket az erős baloldal magyarázza.
Az EU bürokratái “mentek” az árra? Durva vád – 1. Komoly előleget adtak, 2. A szegényebb és a gazdagabb uniós országok közti különbséget akarták nivellálni, hiszen ezzel a tagországok erősebbjei adták fel a közös beszerzéssel nyilvánvaló előnyüket! Hiba volt a közbeszerzésekkel, ez nyilvánvaló, de minden lépés közös elhatározásból tétetett meg, s nem a bürokraták magán-pepecseléséből. Ők, szokás szerint nem számoltak a valóság véletlenjeivel, csak a saját Excel táblázatukkal.
Kétségbeesett, de egyben kétségbeejtő az a hatalom ormain elhangzó duma, amit kórusban nyomnak, miközben Brüsszel pénzére ácsingóznak. Ez nem partnerség, hanem egy tyúkólba eresztett róka viselkedése – és ettől még senki sem játssza az EU lojális bolondját, mert bizony tényleg sok okra, hibára vezethető vissza a káosz.
A konzultáció pedig megint semmi más, mint egy hatalmi fogás. A közember elől eltitkolnak minden releváns adatot, prognózist, s amint látható, a vírus mutációi, az elhamarkodott nyitás iszonyú sebességgel ront a helyzeten, s kezdődhet minden elölről. Nem én fogom megmondani, hogy mi legyen, nem akarom, ne várják tőlem, mert én tőlük várom el, hogy a szakma krémjével egyetemben okosan döntsenek! Ne testálják a polgárra azt a felelősséget, amelyet más kérdések esetén olyannyira szívesen mellőznek. A főnök minden hét péntekén a törzs közleménye előtt mondja be a friss adatokat, jelezve, hogy kézben tartja a dolgokat. Van, hogy légből kapott a szám, de az sem zavarja – majd a szolgatörzs kimagyarázza.
Ma azt is megtudhattuk tőle, hogy március idusáig, nemzeti ünnepünkig minden 60 éven felüli megkapja az oltást. Megjósolom – nem fogja. Mert sokaknak nem mindegy, hogy milyet. A vakcina ugyanis nem zokni, amit kidobhatsz, ha foszlik a szál. Ez akkor is így van, ha a szérumok fogadtatása is különböző: az egyik csak úgy mellékesen jön, a másik ÉRKEZIK.
Ne nézzenek hülyének, bár már az vagyok: ideges hülye.
Címkép: A holland Truwe karikatúrája