Átoltás

Posted by
Matkó Iván
>“Megkérdezték az Európai Uniót, mennyi Pfizer vakcina jár a szerződés szerint Magyarországnak, azt mondták 6.500.000 adag, azaz 3.250.000 ember beoltására elegendő. Jó, de ez milyen ütemezésben érkezik majd meg? Azt ők nem tudják, az a gyártó és az illetékes ország közötti megállapodás függvénye.
A Pfizer megerősítette, hogy tényleg 6.500.000 adag legyártását és leszállítását vállalták Magyarország részére 2021-ben, de a pontos ütemezéssel kapcsolatban a magyar kormányzatot jelölték meg illetékesnek.
Azaz a tényleges ütemezés meghatározása az orbán-kormányzat kezében van, akik ezt az édes kis pici titkukat megőrizték maguknak, az érdeklődőket válaszra sem méltatták. Megtehetik, hogy kettő az egyben alapon a lehetőségeknél kevesebb vakcinát hívnak le a Pfizertől, így továbbra is tudják az EU-t pocskondiázni, valamint kész helyzetet teremtenek a kínai és az orosz vakcináknak, kényszerhelyzetet az oltakozni vágyóknak. Jelenleg is több EU-s ország már 3% körüli átoltással rendelkezik, Magyarországon ez a szám alig haladja meg a 2%-ot, vajon miért?
Ártó Peti mai diadalgása szerint az Európai Uniós beszerzés összeomlott. Igaz, csak a Pfizer eddig több, mint 500.000 vakcinát szállított le, a nem összeomló Oroszország a mai nappal 40.000 darabot. Körülbelül úgy omlott tehát össze az Európai Uniós közbeszerzés, ahogy a Gyurcsány-Bajnai kormányok annak idején “tönkretették” az országot!
Addig is egy elérhető Zwackcina