Vakcina varázslat

Posted by
Jászberényi József
>Most, hogy egyre többen kapják meg a vakcinát, egyre több érdekességről számolhatunk be kedves nézőinknek, amelyet a fősodratú média természetesen elhallgat, hiszen Bill Gates, a szabadkeresztes rózsakőművesek és az illumináltak kezében van minden! Pontosabban minden IS! Egyedül csak én nem vagyok a kezükben, meg Önök, akik ezt olvassák!
De lássuk a híreket!
1. Kovács Kázmérné, Gizike ma reggel arra ébredt, hogy két feje van, s ebben nem azt látta rossznak, hogy kicsit rosszabbul nézett ki így, hanem azt, hogy ezentúl még egy éhes szájat kell majd etetnie! Azonnal be is ment az okmányirodába, hogy leadjon egy segélyt a plusz családtag támogatására.
2. Hamar Géza, aki általános iskolában egy nyelvet sem tudott megtanulni, oroszból például háromszor is megbukott, mert a russzkaját folyton pisszkajának olvasta, tegnap óta eredetiben olvassa Vasco Da Gama emlékiratait, ugyanis véletlenül a Portugáliának szánt, de Miskolcra érkezett vakcinából kapott egy adagot. Most éppen azt fontolgatja, hogy magánórákat fog adni, hiszen Christiano Ronaldót és a brazil focit nagyon sokan szeretik!
3. Özv. Obádovics Ödönné a vakcina után nemcsak az általános iskolai osztálynévsort tudta fejből elmondani, hanem az egész iskoláét, 1911-től 2016-ig, ugyanis az ő chipje véletlenül ezt tartalmazta. Senki sem érti, hogy ez hogy történhetett.
4. Szalai Margit, aki asszisztens egy szociális otthonban, a jövő héten egy online tudományos előadást fog tartani a Részecskefizika és a kvantumelmélet új útjai címmel, az MTA Tehetséggondozó Alapítványa szervezésében, mivel a chipjében a teljes 19. és 20. századi fizikatudomány összes innovációja ott volt.
5. Soprony Benedek Domonkos, akinek ebben az évben immár a negyedik regénye jelenik meg, ismét egy nagyon aktuális és izgalmas témáról, s várhatóan ez is a sikerlisták élére kerül, hiszen oda írja elsősorban, az oltás másnapján, életében először leírt egy nyelvtanilag és stilárisan is helyes mondatot. Még nem tudja, hogy ez véletlen-e vagy esetleg egy olyan vakcinát kaphatott, amelyben a Jókai és a Kosztolányi összes megtalálható. Mindesetre nagyon élvezi, hogy végre tud magyarul!