Navalnij mondatai

Posted by

Navalnij Putyinról szólva a bíróságon elmondta:„Ennek a meghallgatásnak nem az volt a fő célja, hogy engem felmentsenek vagy börtönbe küldjenek. Nem túl nehéz olyan vádat felhozni, ami alapján elítélnek. Ennek a tárgyalásnak sok, sok ember megijesztése volt a célja. Ez a rendszer így működik; egyet a börtönbe, milliókat megijeszteni”

„Halálosan megsértettem őt azzal, hogy túléltem, a pilótáknak és az orvosoknak köszönhetően. Aztán még jobban megsértettem azzal, hogy nem bújtam el. Aztán jött a legfélelmetesebb: részt vettem a saját megmérgezésem körülményeinek feltárásában. Bebizonyítottuk, hogy egyenesen Putyin követte el a gyilkossági kísérletet”

„A bunkerben ülő kis tolvaj emberke majd megőrül ettől az egésztől. Nincs semmiféle valós támogatottsága. És ahhoz, hogy legyőzze politikai ellenfelét, akinek nincs se tévéje, se pártja, meg kell ölnie. Ő csak egy kis hivatalnok, akit véletlenül megtettek elnöknek. Küzdelmének egyetlen eszköze: megölni az embereket. A történelembe Putyin úgy vonul be, mint egy méregkeverő. Ő lesz Vlagyimir, az alsógatyák méregkeverője”

„Ügyész: Esetleg jelentették önnek hozzátartozói, hogy amíg ön kómában van, a hatóság ne zargassa önt és rokonait?

Navalnij: Igen, képzelem, fekszem a csövekre kötve, jön a feleségem és felolvassa: ‘Alekszej Anatoljevics, az büntetés-végrehajtás önt most nem keresi.’ Hát, komolyan gondolja ön egyáltalán, hogy mit beszél?”

Az euronews és a telex.hu alapján