Magyar zsenik

Posted by
Arató András
>A magyar zseni akkor is nyer, ha veszít
Bill Gates, Zuckerberg, Leo Messi, Rubik Ernő meggazdagodtak, mert ötletük volt, tudtak valamit, esetleg a legjobban világon. Hát úgy könnyű – mondhatnánk.
Az igazi teljesítmény a hazai kereteket lassan kinövő Lőrincé, hiszen ő nem talált föl semmit, nem ért semmihez (leszámítva az udvari gázokat), még csak nem is különösebben szép – ez utóbbi persze ízlés dolga -, a szó csűrése-csavarása is idegen tőle, mégis a gyarapodási világrekorderek közé küzdötte fel magát. Mi, a szurkolói a megtorpanását látván egy kicsit megijedtünk, hiszen az utóbbi évben mindössze húsz százalékkal, bagatell nyolcvan milliárddal bővült a vagyona.
Mi történt ezzel a csodagyerekkel? Hogyhogy nem tudott élni a pandémia nyújtotta mesés lehetőséggel? Aztán megnyugodtunk, hiszen mindnyájunk barátja elvált. Egyszerű földi halandók ilyenkor úgy legatyásodnak, hogy bottal üthetik a Suzukijuk nyomát.
Feltaláló Tóni nagy emancipátor. Házasodásának nyitánya az új ara előgazdagodása, megelőzendő a családon belüli vagyoni egyenlőtlenségeknek a mézeshetek utáni feszültségkeltő mellékhatásait. Bölcs előrelátás, okulva a közös vagyonszerzés során szerzett keserű tapasztalatokon.
Csokos Jutka pedig a hirtelenül szerzett kölcsön hirtelen törlesztésével hívja fel magára mindnyájunk Felettes Énjének megtisztelő figyelmét.
Boldogok lehetnek az európai adófizetők, jó helyre ömlik a pénzük.