Civilek is induljanak az előválasztáson

Posted by

(Tudósítónktól)
>”Támogatói nyilatkozat a független Civil Bázisért” ez a címe annak a közleménynek, amely azért született, hogy az eddig képviseletet nem találó független civil közösségek és egyének, a kisebb pártok és mozgalmak is minél nagyobb számban együttműködve, közösen induljanak az előválasztásokon és a következő országgyűlési választásokon.
A felsorolt célok: a nemzet megbékélése, egy európai alapértékeken nyugvó közjó biztosítása, a jelenlegi rezsim leváltása, a jogállamiság intézményeinek kiépítése, a nemzeti vagyon megőrzése, a korrupció felszámolása és a tényleges elszámoltatás, a szociális és egészségügyi biztonság megvalósítása, az önrendelkezési jog, az önkormányzatiság visszaállítása életünk minden területén, az oktatás, a kultúra, a tudomány és a sajtó szabadságának megteremtése, a nők, roma honfitársaink, a kisebbségek teljes körű egyenlőségének biztosítása, gyermekeink, a kiszolgáltatottak és a bántalmazottak védelme.
A cél az alkotmányozó kétharmad biztosítása. Ezért feltétlenül szükséges az ellenzéki erőkkel és minden felelős polgárral együttműködő önálló szerveződés jelenléte. Ez a közösség garantálhatja többek között azt a kontrollt, amely megakadályozza, hogy bárki visszaéljen a joggal, a képviselet felelősségével és kisajátítsa az államot.
Támogatják a teljes körű előválasztást, annak érdekében, hogy minden választási körzetben egy feddhetetlen, tiszta erkölcsű demokratikus jelölt vehesse fel a versenyt a rezsim képviselőjével szemben.

A felhívást  több mint ötven közéleti személyiség írta alá.