Patkányfogó

Posted by
Fábián András
>Hallom a rádióban: lett volna egy konzultáció brit és magyar orvosok között Covid ügyben. A magyarok lemondták, mert megtiltották nekik, hogy bármilyen adatot közöljenek bárkivel.
Hallgatom: az orvos nem válogathat. Azt a vakcinát kell beadnia, ami van. Az Orvosi kamara tiltakozik ugyan, de ez semmin nem változtat.
Hallom továbbá, hogy “platózik” a járvány. Csökken a fertőzések és halálozások száma. Mivel valódi, értsd: igaz adat ezek szerint nem közölhető, hagy igaz, vagy nem. Így aztán valószínűbbnek tűnik, hogy ez az adat csupán egy nyitás előkészítését szolgálja, melynek következtében majd újra nőni fognak ezek az igazi számok, és újra el kell majd rendelni a zárást és meg kell hosszabbítani a rendkívüli állapotot.
Vagyis Orbán egyeduralmát.
Mi pedig nyilván ezt fogjuk tenni, hiszen mindenki már alig várja, hogy dolgozhasson, kereshessen, sétálhasson, vendéglőben ehessen.
Vagyis táncolunk, ahogy Orbán és bandája fütyül. Valami miatt ez nagyon emlékeztet engem a hamelni patkányfogó legendájára. Arra megyünk, amerre a furulya szól.