Unortodox jövőképtelenség

Posted by
Juszt László
>KEZDŐDIK!… APA! KEZDŐDIK!
Az “unortodox” gazdaságpolitika atyja rájött, hogy valami nem stimmel?
Matolcsy a következőket mondta pár éve: “a globális válság és annak kezelése során sikerült olyan megoldásokat találni, amelyek alapján elmondható, hogy van magyar út, az “unortodox gazdaságpolitika”.
Arról nem szólt, hogy ez a katasztrófába vezet.
Ezt viszont tegnap mondta:
“Magyarország ma nem rendelkezik egységes és világos jövőképpel. Ausztria utólérésnek szükségességét a politikai vezetők nem fogadják el, bár földrajzilag és történelmileg is kézenfekvő cél volna ez. Miután az állami beruházások révén célozzuk meg a gazdaság újraindítását, sőt a felzárkózást is, ezért ez felmérhetetlen rejtett veszteség.”
Szóval, KEZDŐDIK!… APA! KEZDŐDIK!
Csak azt nem értem, hogy a kuszaszemű jegybankelnök, az újszülöttek fenekének jó ismerője elfelejtette, hogy ennek a csődöt jelentő “unortodox gazdaságpolitikának” a kitalálója ő maga volt. Én igazán nem vagyok “Orbán feltétlen híve”, de a gazdaságban – ahhoz sem ért! – képtelen lett volna egyedül kitalálni mindezt!
Pubi! Két hónapja még arról regéltél, hogy 7 %-os növekedés lesz, s ilyen sikeres gazdaságpolitikával egy ország sem rendelkezik Európában. Akkor most mi van?
Pubi! Csak sajnos az a baj, hogy még így sem fogják számon kérni rajtad, hogy hogyan osztogattad a milliárdokat a rokonoknak, csókosoknak.
Pubi! Ami ellen most ágálsz, azt Te magad hoztad létre. Akár tetszik, akár nem…