Stumpf

Posted by
Kálmán C. György
>Stumpf, ugyebár, nevelőtanár volt a koleszban, ahonnan a Fidesz indult, és apósa révén védernyőt biztosított a kissé gyanús önképzőköröket, előadásokat, beszélgetéseket szervező fiataloknak. Később ezért pozíciókkal és kóveddel gazdagon megjutalmazták, ő pedig tagja lett a Fidesz állítólagos kés-villa frakciójának (akikről azt igyekeztek elhitetni, hogy ismerik és betartják az illemszabályokat, tárgyalóképesek és él bennük valamiféle kritikai szellem). Alkotmánybíró is volt, és nagyon ritkán és óvatosan képes volt kicsit mást mondani, mint amit a pártfegyelem diktált volna.
Most ő lesz a felsőoktatás átalakításáért felelős miniszteri biztos.
Telitalálat.
Ha valaki a hatalom köreiből néha kikacsint, ellenvéleményt fogalmaz meg, nem eléggé látszik rajta a feltétlen hűség – akkor sürgősen fel kell vele mosni a padlót, befogni némi vécépucolásra, kivezényelni csuklógyakorlatra. Ne legyen már olyan jó neki – és aki kicsit is bízott benne, essen pofára. Egyúttal nagy pofon azoknak, akiket rábíztak: tessék, olyat kaptok a fejetek fölé, aki halvány reménysugár volt nektek, vele huzakodjatok. Akik mindezt nem tudják, azok meg rendjénvalónak találják: halvány politikai múlttal rendelkező jogász (“szakértelmiségi”) gondjaira bízzák az egyetemeket, hát nem remek?
Stumpf csendes mosollyal asszisztált minden gazemberséghez, ha látványosan nem is, de hallgatásával felelős mindazért, ami itt volt és van. Orbán húzása pedig ismét a gonoszság magasiskolája.