Kínai szivar

Posted by
Arató András
>A péntek reggeli szokásos össznemzeti imádság során a prédikátor bejelentette, ő bizony megvárja a kínai vakcinát, abban bízik, mert távol-keleti barátai ismerik legrégebben és ezért a legjobban is a vírust. Biztosan nem hallotta Káslert, aki annak élő cáfolata, hogy az aktív élet elodázza az öregedést, szóval az öregúr jelezte, a vakcinaválogatók hátra kerülnek a sorban.
Sose tudjuk meg, milyen löttyöt nyomnak a miniszterelnökbe, valószínűleg a sajátunkat illetően is csak reményeink lehetnek.
Kubában nem tanácsos az utcán szivart vásárolni, azok a barna rudak még csak nem is láttak dohányt. Szemtanúja voltam, amikor egy helyi kereskedő megszólított gondtalanul strandoló turistákat. Ráálltak az üzletre, az egyik úr Cohibát, a másik Montecristót rendelt. Az árus visszavonult a közelben parkoló autójába, ellátta a szivarokat megfelelő gyűrűvel és már szállította is a remek árut. Egy alkalommal én is alkupozícióba kerültem. Kérdeztem az árakat, a Romeo y Julietta dobozát ötven, az Upmant negyven dollárért kínálta a helyi businessman. – És ha nem kérek rá gyűrűt? – kérdeztem. – Akkor tíz – szólt az ajánlat.
Az ismeretlen vakcináért adófizetés útján rójuk le az ismeretlen vételárat, még attól is függetlenül, hogy beoltanak-e egyáltalán.