Nyári olimpia?

Posted by

Serényi Péter
>Már tegnap olvastam az eurosport.hosszabbitas.hu-n, de mostanáig morfondíroztam a közreadásán, mert kevés dolgot utálnék jobban, mint azt, hogy vészmadárnak nézzenek!
Csak annyit bocsátanák előre, még mielőtt idéznék a hírből, hogy tudtommal annyi napot kell szánni az akklimatizálódásra távoli helyszíneken, ahány óra az időeltolódás… nos, Tokióban most már majdnem este 6 óra van, tehát 8 napra minimum szükség lenne az átálláshoz, ehhez képest… de olvassátok az ezzel kapcsolatos elképzeléseket!
„A NOB a japán kormánnyal és a helyi szervezőbizottsággal karöltve komoly munkát végez annak érdekében, hogy kidolgozásra kerüljenek azok a protokollok, amelyek lehetővé tehetik a nyári lebonyolítást. A szervezet alelnöke, John Coates a Sky News Australiának nyilatkozva most elárult néhány publikus részletet. Az ausztrál sportdiplomata elmondta, hogy korlátozni fogják az olimpikonok tartózkodását az olimpiai faluban, akik a versenyük előtt leghamarabb öt nappal foglalhatják el a szállásukat…
A jelenlegi tervek szerint a Japánba érkező sportolókat, épp a fenti tartózkodási szabályok miatt, Tokióban nem kötelezik kéthetes karanténra, ellenben ezt az utazás előtti időszakra előírhatják nekik… …amíg az olimpia helyszínén lesznek, csak a falu és az edzés- valamint versenyhelyszínek között mozoghatnak.”
Gondolom nemcsak számomra meghökkentőek ezek az ötletek! mindenesetre összefoglalom, mert szerintem döntő mértékben befolyásolják – akár pro, akár kontra -, hogy egyáltalán lesz-e, lehet-e olimpia:

– 2 hét karantén a Tokióba utazás előtt
– csak 5 nap az akklimatizálódásra az olimpiai faluban
– nem lesz lehetőség máshol, a falun kívül plusz átállásra
– ja és, nehogy elfelejtsem, nem csupán az időeltolódás játszik, hanem a júliusi kánikulát (32-37 fok) is szokni kéne
szóval… ha vészmadár vagyok, akkor annak oka: a pesszimizmuson!
mit mondjak? nem vagyok boldog, ez a minimum!