Honnan tudja a kormány?

Posted by
Csáki Judit
>Tulajdonképpen pszichológiai kórkép – gondolom -, hogy a kormány szinte minden tettével szabályszegést provokál.
Most ugyebár kiküldi a háziorvosoknak azt a névsort, akiknek be kell adniuk az oltást (hogy miért ő mondja meg helyettük, hogy kik a legjobban rászorulók, az sem világos, de ugorjunk). Lássuk a kérdéseket.
1. Honnan tudja vajon, hogy ki melyik háziorvoshoz tartozik? ilyen kérdés ugyanis nem szerepelt a regisztrációban. (Ne mondjátok, hogy valaki össze fogja nézni a háziorvosok nyilvántartásával, mert nem.)
2. Mi van azokkal a regisztráltakkal, akiknek a háziorvosa nem került bele abba az 1800-ba, akik vakcinát fognak kapni az oltáshoz?
3. Mi van, ha a háziorvos tudja, hogy a legveszélyeztetettebb betegei nincsenek a listán?
4. Mi van, ha a háziorvos lát a listán tíz ismeretlen nevet, akik bár a lakóhelyük szerint esetleg hozzájuk tartoznak, de mégsem, hiszen a városokban sok ember a költözés után is marad a régi háziorvosnál? akkor az a tíz ember “így járt”? vagy a háziorvos keresse meg, hogy melyik kollégájához tartoznak?
5. Mi van, ha a háziorvos a józan eszét és ismereteit használva nem a listán szereplőket fogja elsőként oltani?
6. Vajon az oltásra kiválasztott háziorvosok közül hány falusi, hány városi és hány budapesti van? Lakosságarányosan vagy potenciális szavazatszerzést figyelembe véve vannak kiválasztva?Ttudnám folytatni, de majd később. hátha valaki tud válaszolni.