Magyar ne lopj! Tollat se!

Posted by
Iván Gizella
>Jaj, nem is tudom mi lesz velünk, már nem csak Bécsben írják majd ki, hogy magyar ne lopj, hanem szeretett Moszkvánkban is. Na de komolyra fordítva a szót, ez most tényleg egy poén volt, amit Lavrov orosz külügyminiszter szellemesen le is csapott. Rögtön lopják a tollat, mondta és ezen jót is mosolygott.
Ennyi lenne a téma kérem, nem több. A magyar tolmácsnő ugyanis tényleg eltett egy tollat. Lehet, otthon felejtette a sajátját, nincs ezen mit rágódni. Lavrov viccesnek találta, s fel is tették a videót a külügy fészbuk oldalára.
De. A magyar külügyminisztérium sajtófőnöke, akinek bizonyára nincs semmi humorérzéke, az esetet halálosan komolyan vette és rögtön azt nyilatkozta, a tolmács nem tett el semmilyen tollat, s az orosz külügyminiszter jó viszonyt ápol a miénkkel és ezért engedte meg magának ezt a vicces megjegyzést.
Azonnal életbe lépett a nagymosás technika.
De könyörgöm, minek? Jobb lett volna, ha azt mondja, jaj, nem adtunk tollat a tolmácsnak, még szerencse, hogy ilyen leleményes volt. Akkor nem is foglalkoznának a témával többet, mert nem is érdemes. Viszont azt tagadni, ami nyilvánvaló, s a fél világ láthatja, na, az a nevetséges.
Az viszont cseppet sem, hogy mindkét külügyminiszter maszk nélkül ült az asztalnál. Persze lehet, ott a vírus is vicces kedvében van és pont nincs kedve támadni. Vagy rosszul tudom?