Varga Judit CSOK-kal csaló

Posted by

Donáth Anna
>Az igazságügyi miniszter kijátszotta Magyarország törvényeit, amikor falusi csok-támogatás igénybevételével épített újjá egy régi balatoni házat. A Telex írta meg, hogy a balatonhenyei ház szerepel Varga Judit 2020. januári vagyonnyilatkozatában. A lapnak nyilatkozó szakértők szerint csok-támogatást nyaralóra nem lehet igénybe venni, csak családi házra, azzal a feltétellel, ha abban legalább 10 évig gyermekeivel együtt él a támogatást igénylő család. A vagyonnyilatkozat szerint egyébként Vargáék balatonhenyei háza nem nyaraló, hanem családi ház.
A minisztérium azt közölte az RTL-lel: a korábban Brüsszelben dolgozó miniszter és a szintén ott foglalkoztatott férje azt tervezte, megbízatásuk lejárta után három gyermekükkel együtt Balatonhenyére költöznek, csakhogy mindketten munkát kaptak Budapesten. Miközben igazságügyi miniszterként a jogszabályok őrének kéne lennie, Varga Judit azzal van elfoglalva, hogy miként játssza ki saját kormányának törvényeit, hogy jogosult maradjon a nyaralójára felvett CSOK-ra, és szerezzen mellé még egy 200 millió forintos társasházat.
Varga Judit másfél évnyi miniszterség alatt jutott el a teljes erkölcsi csődig. Varga Juditnak le kell mondania! Egy CSOK-kal csaló miniszter nem képviselheti tovább hazánkat az Európai Unióban, és nem vehet részt többet a magyar törvények megalkotásában, amiket pénzért kijátszott.