Hétköznapi Csalódások

Posted by

A Hétköznapi Csalódások  zenekar írása:

>»Kicsi vagyok, Székre állok, Onnan egy nagyot kiáltok; Fideszesek, a kurva anyátok!«
2020-ban történt Magyarországon. Maffia kormányunk kihasználva a világjárványt, kiteljesítette tolvajlását és cserbenhagyta állampolgárait. Márciustól kilőtte a rendezvényipart, és felismerte a lehetőséget, hogy újabb címszó alatt lehet lopni, és rátenni kezét vagy befolyását az élet különböző területeire, így a kultúrára is. A könnyűzene állítólagos megsegítésére előrukkoltak a Raktárkoncertek elnevezésű, elhibázott koncepciójú mutyival.
De hiba csúszott a rendszerbe, mivel rábízták pár fesztiválszervezőre 100 banda bejuttatását. Ez a lista úgy állt össze, hogy a felkért fesztiválszervezők leadtak 100 nevet, hogy náluk kik lettek volna a programban. Pár tökösebb beírta a HétköznaPI CSAlódások, 30 éves punk banda nevét is. Persze nem mindenki merte, de mi ezt is megértjük. Ami viszont tény, hogy itt az elmaradt rendezvények fellépőinek nevei kerültek a listára, nem a haveroké. Így ezt lehet támadni, de ez “az igazság fáj” dolog tipikus esete, úgy gondolom. A fesztiválprogramoknak nem véletlenül része 3 évtizede már a társaság…
Na, ezt nem kellett volna, jönnek rá rövidesen a döntéshozók, de már késő.
Az örök lázadó, és mindig a széllel szemben hugyozó társaság, számolva azzal, hogy ebből megint »baj lesz«, bevállalja. Mert a rock and roll nem csak egy tánc… a punk meg nem csak pogó.

Minden ment is a maga útján, ahogyan azt előre megjósoltuk, a média felkapta a dolgot, hogy ott szerepel pár meglepetésnév is a listán, így a Hétköznapié is. Az állandó rendszerkritikus, és valljuk be orbán- és fideszutáló társaság nem kicsit bökte az arra érdemesek szemét. Mindenki tette a dolgát. Kommentelők egymásnak estek, a színtér butábbik fele értetlenül kapkodta a fejét, vagy egyenesen árulást kiáltott. Akik eddig gyűlölték a társaságot, azok most is belemagyarázták a dologba, amit szerettek volna. Akik hangulatot szeretnek kelteni, azok azt tették, és várták a hatást. Akik értették, azok értették. Mi is ismerünk bandákat, akik nem vállalták, mert jaj, mit mondanak az emberek, meg »nekem vannak mindenféle barátaim«… Ők látva a felhajtást, meg a pár negatív kommentelőt, egyből igazolva érezték magukat, hogy tessék, de jó, hogy nem vállaltuk. Szerintünk meg ebben a stílusban nem baj, ha tökösebb vagy az átlagnál.

Kormányoldalról is megindult a gépezet, sose érdekelte őket az igazság, a korrektség, vagy egyszerűen csak a tények, miért pont most lett volna ez másképpen. Sértődött zenészek, propaganda televíziósok, politikusok, volt minden.n Közben röhögtünk az egészen. Tudjuk, hogy lehet, sírni kéne inkább ezen, de nevetni azért mégiscsak jobb. Amikor azt veszed észre, puszta létezéseddel milyen zavart tudsz okozni a rendszerben. Pedig mi meg sem mozdultunk, csak csináltuk a dolgunkat, jött az értesítés, majd elvállaltuk, mire az az oldal ráébredt, hogy jaj, ők nem kellettek volna. És igazából nekünk semmit nem kellett tennünk, csak tettük a dolgunkat, és léteztünk, ahogy a zenekar ezt teszi 30 éve
Az állam nem a fidesz, az állami megsegítés nem a fidesz pénze. Ezeknek a döntéseknek egy normális világban nem szabadna, hogy közük legyen a politikához. Ennél több magyarázat úgy gondolom, nem kell, egy értelmes gondolkodó embernek pont elég.

A teljes írás itt olvasható.