Egy kérdés és a válaszok

Posted by

Fábián András
Van egy közösségi oldal, ahol még nem egészen egy nappal ezelőtt a következő kérdést szegezték az olvasóknak: „Ha te kerülnél Magyarország élére, mi lenne az egész országot érintő első fontos intézkedésed?”

Nem tudom, hogy a Fidesz leváltására készülő pártok programalkotó munkacsoportjai olvasnak-e efféle dolgokat. Tapasztalataim szerint általában nem fordítanak különösebb figyelmet az efféle egy mondatos, néha butuska megfogalmazású, néha túlzó, néha durva véleményekre. Én megtettem, mert elgondolkodtatónak és megszívlelendőnek találtam. Mivel K.G., az oldal tulajdonosa eleve felhatalmazott rá, úgy döntöttem, hogy a válaszadók neve nélkül, változtatás nélkül, mindössze az olvashatóság érdekében szerkesztetten közkinccsé is teszem. Úgy gondolom, és remélem nem csak az én véleményem az, hogy tanulságos olvasmány. Vox populi. Lássuk tehát!

*-*

Csinálni egy tisztességes választási rendszert listás szavazás nélkül és kiírnám a választásokat.Kitakarítanám a ” szemetet”! Akkor egy jó nagy takarítást kellene tartani, és pártonkívüli, hozzáértő szakembereket ültetni vezetői posztokra. Én nem látom még azokat az embereket, akik ezt véghez tudnák vinni. Ha csak sepregetés lesz, sokkal nem leszünk előrébb.
Visszaállítanám a demokratikus jogokat, de úgy, hogy a jognak asztalánál mindenki egyformán lehessen, ehessen.
Valós rendszerváltást befejezném, ami majd 30 éve stagnál!
Azt inkább elkezdeni kéne. Itt csak hatalomváltás volt a privatizáció (szabadrablás) érdekében.
Visszavennék minden ellopott fillért a fityisztől!
Nagyon, nagyon elgondolkodtató.
Szabira mennék, hogy jól ki legyek pihenve egyszer az életben. Ez nagyon hasznos lenne mindenkinek.
Nagy takarítás!
Eltörölném az alaptörvényt, (szándékos kisbetű) a tolvajokat vagyonelkobzás után lecsukatnám. A korrupt hivatalnokokkal együtt.
Orbánt és bandáját a börtönbe, teljes vagyonelkobzásuk mellett és a szegény embereknek azonnali pénzsegélyt kiutalnék 100 000 Ft-ot!!
Helyreállítanám az önkormányzatok önállóságát és törvénybe foglalnám a kötelező állami támogatásokat.
Teljes vagyonelszámoltatás és az ellopott csilliárdokból visszaépíteni az oktatást, az egészségügyet, a kultúrát és az önkormányzatiságot. Valamint jogerős ítéletek azoknak, akiket illet. Jogállamiság megszilárdítása. Állam és egyház szétválasztása. Szociális háló kiépítése. Napestig lehetne sorolni, melyik ujjamat harapjam?
A tákolt alkotmányt szénné égetném.
Megpróbálnék keresni gyorsan néhány szakembert, pártállástól függetlenül. Mert én semmihez sem értek.
Az állami tisztségviselők, parlamenti képviselők bérét a minimálnyugdíjhoz igazítanám. Csak együtt, és azonos arányban emelkedhetnének.
Új Alkotmányt írnék a szabadság, az egyenlőség és a testvériség jegyében. Szétválasztani újra a hatalmi ágakat, a sajtó felelősségét a hírek igazságának tekintetében megszigorítanám.
Először is a kormány maffia felszámolása, teljes vagyonelkobzással! A csüngőhasú nyilvános kivégzése a parlament előtt!! A többieknek meg életfogytiglani börtön. Amit nem lehet sehogyan sem felül írni. Ügynökökkel további számlák kutatása, és elkobzása.
O1G elzavarása, a politika közeléből is.
Teljes vagyonelkobzás az egész csürhének és sleppjének az utolsó csecsemőig, ami a nevére került.
Eltörölném az alaptörvényt, csökkenteném a parlamentben a fizetéseket, szakértők bevonásával döntenék a fontos kérdésekről! Kivizsgálnám a mostani gyors gazdagodásokat, vagyonszerzést!
Emlékszem Orbánnak az volt, amikor legelőször megválasztották, hogy azonnal kiment a foci Vb döntőjére, ünnepeltetni magát. Én már akkor mondtam, ez nem egy derék ember.
Törvényt az elszámoltatásra utolsó fillérig, és a családtagokat is.
Visszamenőleg megszüntetni minden olyan törvényt, ami törvényessé tette a közvagyon megszüntetését. Aztán jöhet a visszagyűjtés.
24 óra alatt letartóztatnám az összes tolvajt – lezárnám a repteret, a határt. Amit Antall képtelen volt levezényelni – lévén alkalmatlan a szerepére – azt bepótolnám.
Mivel az ún. tényleges életfogytiglan antihumánus, ezért minden fideSS-es vezért és seggnyalót 150 évi kényszermunkára ítélnék, amit leghamarabb 149 év múlva lehetne felülvizsgálni! Mellékbüntetésként teljes vagyonelkobzás a retyerutyától is, akik közvetlenül vagy közvetve részesültek a lopott javakból a túlárazások és a konkurencia nélküli közbeszerzések révén!
Azzal kezdeném, hogy az ország ellen elkövetett bűneik miatt, megszüntetném a Fideszt, azzal a kitétellel, hogy aki a párton belül, vagy a párt támogatásával bármilyen politikához köthető tisztséget töltött be, illetve ilyen tevékenységet folytatott, az a továbbiakban semmilyen politikai tevékenységben nem vehetne részt, nem indulhatna semmilyen országos, vagy helyi politikai, közéleti tisztség betöltéséért.
A jogállamiság helyreállításának részeként, törvényes keretek között, elszámoltattatnám mindazon személyeket pártállástól függetlenül, akik részesedtek az ország népétől elrabolt anyagi javakból! Legyenek azok politikai tisztviselők, vagy hozzátartozóik, strómanjaik stb. Teljes vagyonelkobzás a köztulajdont eltulajdonító politikusok, családtagjaik, strómanjaik stb. számára!
Visszaállítanám az alkotmányunkat, s ennek alapján indítanám a felelősségrevonást.
Kérnék egy fél konyakot, majd visszaállítanám a demokráciát! Állana is az, mint Katiba a gyerek!
Egyszerű államosítanám a NER-t, mivel ott van az állam és az emberek pénzének a 99%, amit elloptak.
Lemondanék egy általam kiválasztott szakértői kormány javára.
Az a tapasztalatom, hogy minden kormány közelébe igyekeznek ezek a lókötők gyülekezni, hogy a kondérból meríteni tudjanak! Ezeket összegyűjteném és internálnám a Pintér és Orbán által megvásárolt szigetre az Adrián, a vezetőikkel együtt! Egyébként soha nem szabadulunk meg tőlük!
Guillotine felállítása a Kossuth téren. A 133 legundorítóbb nyilvános kivégzése, aztán az összes Fidesz pártfunkcionárius felkutatása, kivégzése. Az ünnepség befejező aktusa Orbán Viktor és családja a Tigris tankok lánctalpai előli menekülése. Aztán tűzijáték, sör virsli utcabál.
Elsőnek Alkotmányozó Nemzetgyűlést hívnék össze a Magyar Köztársaság és az Alkotmány helyreállítása érdekében!
Kis stadiont, aztán elkezdenék cefetül hazudni, és lopni mert ebben az országban csak így lehet sokáig hatalmon maradni.
Az alaptörvényt alkotmányellenesnek nyilvánítanám, mert ez az alapja hogy az alaptörvényt el lehessen törölni és azt a sok baromságot amivel telepakolták megszüntetni.
Az összes FITYESZ vezetőt és családtagjait, barátait, strómanjait azonnal házi őrizetbe helyezni, megakadályozni a kommunikációjukat, a bankszámláikat, részvényeiket, vállalkozásaikat zárolni! A “nem kormánygépeknek” felszállási tilalmat elrendelni, az összes említett ember útleveleit (diplomata útleveleket is) bevonni!
Újra kikiáltanám a Magyar Köztársaságot, mindenkit begyűjtenék aki lopott ,és akár kapott a lopott pénzből családtagot is, minden vagyont elkoboznék, és teljesen független Bíróság elé állítanám, mehetnek a böribe rabmunkára kényszeríteném.
200 ezer FT minimum fizetés mindenkinek.
Visszaállítani az összes törvényt amit ezek elb.xtak.
A hatalmam megszilárdítása a politikai ellenfeleimtől való megszabadulás és a totális uralkodás.
Az biztos, hogy fém külföldre nem menne. Jegyezve lenne ki adja le a kibontott öntöttvas aknatetőket és ha nem minimum méhtelepi áron vette meg a víz és gázművektől, már be is lenne írva a leadott mennyiség súlyával arányosítva képzett útépítési kényszermunka tételre, hivatalosan az állami köztulajdon önkényes vagy maffiózus, de önös érdekű vagy csoport részére hajló kiárusítása végett, de magán személyként antik relikvia vagyonszerzési célból történő megsemmisítése okán. Az összes herbált és mérget drogként árusító is jó kis kényszermunka elébe nézne, de a természetest megfelelő keretek közt meg árulhatná a maffia, úgyis szívják ha tilos ha nem de nem volna hülyeség ha blokkot adnának róla a fogyasztóknak, mert ha van bizonylat az egyúttal minőség igazolás is, úgy az eladó részéről további felelősség nincs. De nem vállalnék ilyen nagy felelősséget, amivel egy vezető szerep jár, mert az nagy teher és minimális szabadság. Legjobb minél távolabb a hivatal közeléből is. A kisebb bűnökért nem sitt járna, hanem a vaskohók bugyrainak tisztítótüze körül végzett munka szaunájában izzadnák ki szervezetükből a rossz útra tévedtek a bűnök fölgyülemlett szellemi és/vagy fizikai salakanyagait, hogy könnyebb legyen a leszokás az “anyagról”. A szabálysértésekért meg faültetés meg szemétszedés kéne közmunka keretein belül, mert a jó levegő és a természet nyugtatja a szellemet és még a gyorshajtó is ráeszmél, hogy kár is sietnie… A magyar leginkább a közhasznú munkától fél, amiért nem jár fizetés, azzal lehet sakkban tartani tékozló, bűnöző, mutyizó, settenkedő és erőszakos, politikai pártjai által is időben egyre inkább propagálódott törvényszegéseinek túlzott elharapózását nem a rácsos hotelekkel. (SIC!)
A halálbüntetés visszaállítása.
Ha ezt én leírom, idén aligha szabadulok.
Kettőt tudok mondani (egy nem elég):
– az elmúlt tíz év alkotmányos puccsot jelentő és azt követő törvénykezési és személyi döntéseinek hatályon kívül helyezése,
– az elmúlt tíz év alkotmányos puccsában és köztörvényes bűneiben résztvevő főkolomposok azonnali előzetes letartóztatásba helyezése, és az elítélésükhöz szükséges bírósági eljárások elindítása.
Elszámoltatni az illiberálisokat meg a komcsikat.
Elszámoltatni első körben a Fideszt, felszámolni az oligarchák rendszerét, visszaadni bizonyos pénzek, vagyonok közpénz jellegét. Aztán jöhet a többi is.
Nagyon sok okos vélemény!!!!
Az Alkotmány jogfolytonos visszaállítása!
Az ún. Alkotmány érvénytelenítése.
Népszavazás Paksról, csatlakozás az EU ügyészséghez, vadászati törvény kuka és nulláról újat írni, a NER vagyonának államosítása stb.
Bizonyos cégek államosítása.

Címkép: elektor.hu