21 debreceni professzor

Posted by

Juszt László

>Ha valaki még nem jött volna rá, hogy miért szeretné sürgősen megrendszabályozni (értsd: korlátozni, esetleg megszüntetni) a Facebookot a dekázó igazságügyminiszter és imádott főnöke, akkor íme itt az egyik ok:
“A “21 debreceni professzor” nevű Facebook-oldalon közzétett nyílt levélben állt ki a Debreceni Egyetem alapítványi intézménnyé való alakításának módja ellen az egyetem 21 oktatója, valamennyian az MTA doktorai, köztük 6 akadémikus.”
A professzorok írása leszögezi: nem igaz, amit az egyetem sajtóközleménye állított, miszerint “széleskörű és intenzív” egyeztetés előzte volna meg, hogy a szenátusuk január 21-i zárt ülésén ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodással megszavazták az állami egyetem alapítványi fenntartásúvá alakítását.
“A mi ismereteink szerint azonban az egyetem közössége sem a 2021–24. évekre szóló Intézményfejlesztési tervet, sem a modellváltási stratégiát előzetesen nem ismerhette meg. Szemben a közleménnyel, nem történt széleskörű és intenzív egyeztetés az egyetem történetében talán legnagyobb horderejű változás tervéről, céljáról, indokairól, előnyeiről és hátrányairól, következményeiről. A szenátus tagjai sem kaptak és így nem is osztottak meg dokumentált információkat választóikkal.”
Ha nincsen Facebook, akkor bizony nincsen igazi nyilvánosság sem, s akkor ez az otromba-ótvaros hazugság is cáfolat nélkül marad.