Taigetosz hungaricus

Posted by
Arató András
>Kedves ismerősünk, J, aki nem öreg, csak régen született, az elmúlt száz év kilencven százalékának tanúja, kórházi ápolásra szorult. Hajlamos a deviáns viselkedésre, mert nem a Párt irányvonalának megfelelő fertőzést tette magáévá, egyszerűen csak nem volt jól.
Ágyszomszédját néhány napos köhögés, tüsszögés és láz derék elviselése jutalmául koronatesztelték, aminek lett pozitív eredménye, vagyis pozitív lett az eredménye, így aztán J is átesett az analízisen, nagyvonalú kormányunknak hála ingyen, az eredmény igazolta a feltételezést: J a következetes ellenállók közé tartozik.
A pár napos eredménytelen kórházi tartózkodás következtében J állapota sokat javult, mint fertőzésre alkalmatlant hazaengedték.
Otthonában egy olyan szakápoló segítette kétnaponta, aki elsők között kapta meg mindkét oltást. A második héten már nem látogatta meg J-t, helyette telefonált, mert a legújabb covid-teszt kimutatta a vérében a vírust. A kontakt-kutatás Pannóniában nem őshonos, így barátunk nem válik újabb analízis tárgyává, egyébként sem kívánhatja, hogy a köznek drága pénzéből ismét reá fordíttassék egy újabb áldozat oly nehéz korban, amikor falvak tucatjainak még nincsen stadionja. Majd ha tisztességes tüneteket produkál, akkor lesz belőle valaki, addig meg örüljön az ingyen parkolónak.
Egyébként bármelyik pillanatban becsöngethet hozzá egy egészségügyis nertárs, helló, meghoztam a védőoltást