Meghalt Larry, a nadrágtartós legenda

Posted by
Meghalt Larry King. A legendás amerikai interjúkészítő 87 évet élt. A nadrágtartós interjúkészítő beszélt a világ legnagyobb politikusaival, hírességeivel és hétköznapi embereivel is. A hírességek az ő műsorába szerettek volna bejutni, a hétköznapi emberek pedig úgy szerettek volna beszélgetni, mint ő.
King a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházban hunyt el. A halála okát nem hozták nyilvánosságra, de a televízióst az új koronavírus szövődményei miatt szállították kórházba.

A televíziós személyiség nem csak a megszokott interjúkat készítette a híresekkel és fontosokkal, hanem ugyanazzal a kíváncsisággal fordult a hétköznapi emberek felé is. Sőt, mindenkivel hamar szót is értett, hétköznapi szóhasználata pedig elnyerte a nézők tetszését is. Élete során körülbelül 50 ezer interjút készített, 1995-ben pedig ő vezette a Jasszer Arafat palesztin vezető, Husszein jordán király és Jichák Rabin izraeli miniszterelnök közötti béketárgyalást is. Műsoraiban kerülte a konfliktusokat, ezért vendégei hamar komfortosan érezték magukat a stúdióban. King rendszerint nem készült túl sokat a beszélgetésekre, hagyta, hogy a kíváncsiság, és a vendégek élményei vezessék a beszélgetést.