Találkozás egy kávézóban

Posted by

Juszt László
>Meghalt Larry King, született Lawrence Harvey Zeiger (New York-Brooklyn, 1933. november 19. – Los Angeles, Kalifornia, 2021. január 23.) amerikai műsorvezető, újságíró. Több mint 40 000 beszélgetést vezetett le 1957 óta, a többségét CNN-en. 25 éven keresztül ment az élő adása Larry King live címmel a csatornán. Ő volt a “nadrágtartós műsorvezető”, aki – írta róla egy kritikus – “inkább ápolja és simogatja vendégeit, ahelyett, hogy a falhoz szegezné őket”.
Évtizedek óta, minden reggel, a barátai társaságában reggelizett a Beverly Hills-i Nate ’n Al’s nevű kávázóban. Ott találkoztunk. Mint később kiderült simán odamehettem volna az asztalukhoz, de nem mertem megzavarni a jó hangulatú társaságot. Végül egy orosz pincérnő szólt neki, hogy itt egy “magyar kollega”. Kaptam tőle egy dedikált életrajzi kötetet, ami a mai napig a könyvespolcom kiemelt helyén áll.
Most őt is elvitte a vírus, amiről Trump azt állította, hogy: “Ez a demokraták hoaxa, amivel el akarnak mozdítani az elnöki posztról. Ez most az új kamu. El fog tűnni. Ma még nagy szám, de elmúlik.”
Szörnyű, de nem a vírus múlt el…