Hogy nyomorúságos teherként cipelt vélt sérelmeiért bosszút álljon

Posted by
H.A.
>”Úgy tűnhet, mintha valamiféle indokolatlan, személyes perverzió vezérelne abban, hogy az SZFE romjain ülve, a megváltoztathatlan, visszafordíthatatlan rombolási folyamat megváltoztathatatlansága és visszafordíthatatlansága ellenére most már lassan naponta találok valami szóra érdemeset abban, ami már lezárult, eldöntetett, bevégeztetett.
Ennek semmi köze a perverzióhoz. Pusztán ahhoz van, vagy ahhoz lehet köze, hogy annyi harc nélkül feladott, pillanatok alatt eldőlt csúnya összecsapást láttunk, láttam az elmúlt években – amelyek az idő törtrésze alatt hullottak ki a kollektív emlékezetből, mintha nem is lettek volna -, hogy az SZFE diákjainak 70 napos blokádját, az egyetemi polgárság bátor és semmilyen elvtelen kompromisszumot elfogadni nem hajlandó kiállását nem lehet csak úgy zárójelbe tenni.
Nem lehet egyszerűen csak elkönyvelni, hogy akkor most ez van, jöjjön a Vidnyányszky nevű fene tudja mihez értő pártkáder, és csinálja jobban azt, amit olyan hangos megvetéssel ostorozott, és amit a járványügyi csillagok szerencsés együttállásának köszönhetően pillanatok alatt szétbarmolt. Hát jöjjön, persze, Kaposváron is csodát tett, lényegében az összes székben, amelyet párhuzamosan elfoglal, kivétel nélkül csodát tett, mi is a baj azzal, ha most az ő akaratából oklevéllel sem rendelkező helyettes senkik veszik át elismert szakemberek helyét?
Az a baj, hogy mikor már azt gondolná az ember, hogy akkor itt most vége, tudomásul vettük, igyekszünk feldolgozni, akkor megint jön valami új szivárgás, valami új értesülés, vagy – ahogy kedden történt – jön egy közlemény, ami újra ökölbe szorítja az ember kezét. Miután a tegnapi írásom végére kitettem a pontot, akkor szembesültem az SZFE új, karhatalom által kijelölt vezetőségének közleményével, amelyben voltak szívesek bejelenteni, hogy ők, a gépesített gonoszság napszámosai felkérték a feladatra a 2021/22-es tanévben induló osztályok vezetőit. Ebben egyebek mellett azt írták,
az osztályfőnökök a magyar színházi élet elismert személyiségei, akik nagy ambícióval és izgalmas tervekkel várják a megújuló Egyetem hallgatóit.”
Szalonázó
Címkép: Vidnyánszky