Egy elnökválasztás üzenete

Posted by

Rózsa Mihály

>Azzal, hogy megtörtént Biden beiktatása hivatalosan is, nem történt más, minthogy az amerikaiak meg tudták védeni az Amerikai Álmot. Biden győzelme a demokrácia diadala és azt mutatja, hogy a populista diktátorok fel tudnak ugyan olykor mászni – még a legerősebb önvédelemmel bíró stabil demokráciákban is- a szamárlétra tetejére, de mindig az a végük, hogy a végén megszégyenülten zuhannak onnan a mélybe. Biden megválasztása ugyan az USA diadala, de egy nagyon fontos, erős üzenet mindenhova, ahol Trump féle elmebetegek kezébe került a hatalom.
Soha még USA elnökének ennyire megszégyenülten, megverten nem kellett még a hatalomból elkotródnia, mint Trumplinak. És, hogy mennyire jó döntést hozott elzavarásával az amerikai nép, az is jól mutatja, ahogy ez a tapló állt Biden beiktatásához.
És ahogy olvasom, hogy a Fidesz nyáj mennyire eltorzult arccal szidja most Bident, abból nekem nagyon is az jön le, hogy még ők is megértették az amerikai elnökválasztás üzenetét. Pontosan érzik, hogy nagyon közel vannak ahhoz, amit most Trump hívei élnek át. Mondjuk engem nem zavarna kicsit se, ha 2022 után Orbán a mi Trump-unk, nem jönne el az új miniszterelnök eskütételére, hanem szotyit majszolva, ülne megszégyenülten, megverten, magányosan az üres felcsúti stadionban, magában morgolódva. Amíg el nem jön az a pillanat, ami Trump esetében is jó eséllyel nem sokára eljön, hogy bíróság előtt kell majd felelnie.
Amerika győzött, Amerika elkergette a sötét fellegeket. A szabadságszobor kezében jelképesen újra világít a fáklya és mutatja a demokrácia felé vezető utat. És itt a mi kis neobolsevikjaink, pont úgy ezért utálkozhatnak az USA felé, ahogy tették ezt elődeik a rendszerváltás előtt. De azok esetében is hiába ugattak, a karaván haladt. Isten áldja Amerikát!