A romlás

Posted by

Kardos András
>Muszáj: “jó lenne megtudnunk, hol romlunk el”, sóhajt fel melankolikusan Szarvas József az SZFE vadonatúj oktatója. Nu, rögvest meg is tudjuk válaszolni kérdését, legalábbis is, ha saját magára értette ennek az egzisztenciális kérdésnek a belső drámáját.

Hát Ön, tisztelt uram éppen most romlott el. Akkor, amikor a mélyen tisztelt Vidnyánszky polgártárs, továbbá a katonai segéderők szétverték az SZFÉ-t, és Ön volt kedves a felmondott tanárok helyébe ennek a velejéig romlott, ócska, hatalmi kalandnak a szolgálatába állani. Még továbbá, úgy is tetszik csinálni, mintha nem tetszene érteni, hogy éppen egy diktatúrát méltóztatik kiszolgálni álnaiv kérdések és nemlétező dilemmák felvázolása közepette. Nem szép dolog ez Thália papjától, annál kevésbé, mert ezzel a szendének álcázott kérdéssel ugyan kinek teccik (sic!) itten elbábozni a “szakmaiság” maskaráját?!

P. S. Amúgy jó lett volna, ha egzisztenciális kérdése feltevésekor Szarvas elmagyarázta volna, hogy kit is ért a többes szám első személyen. Én ugyan kedvességből csak rá vonatkoztattam a kérdést, de nem ártana, ha egy újabb nyilatkozatban tisztázná, hogy kik is a többiek szerinte. Ha nem megy, majd segítek.