Egy diktátor monológja

Posted by

Andor Mihály
>Most, hogy közeledik az 2022-es választás, semmit sem bízhatok a véletlenre. Tervet kell készítenem a vírusra is. Nem mindegy, hogy mikor csökkentem vagy növelem a napi fertőzések számát. Ez még viszonylag egyszerű, mert ez a szám együtt mozog a tesztek számával, azt pedig én döntöm el, hogy hány tesztet csináltatok.
Kicsit bonyolultabb a napi halálozási szám csökkentése vagy növelése. Ezt természetes úton sajnos nem tudom befolyásolni. Persze tudnám, ha akarnám, de túl sokba kerül, és annyit nem ér, mint egy stadion fűtött gyeppel. Ezért aztán a halálozási adatokat manuálisan kell előállítanom. Ez viszont rendkívül összetett feladat. Kell hozzá statisztika-bütykölő, kórházi titoktartás, katonai vagy rendőri vezetés alá helyezett egészségügy és az összes hírközlő eszközt.
De még akkor sem lehetek teljes biztonságban, ha mindez megvan. Itt van például a káderállomány kérdése. Alaposan megrostáltam a különböző apparátusaimat, és teleraktam hozzám hű emberekkel, mégis állandóan fel-felüti a fejét a szabotázs. Már többször előfordult, hogy több megbetegedést jelentettek, mint ahány tesztet csináltak. Ez rongálja az államom iránti bizalmat. Csak azért nem csaptam még oda, mert sajnos nincs kivel lecserélni őket. A hozzáértők ugyanis megbízhatatlanok.