Semjén mehet éjjel a Parlamentbe

Posted by

Juszt László
>Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy Orbán pénteki kijelentése, – miszerint a 25 év alattiak személyi jövedelmi adóját eltörli – pusztán abból az indokból született, hogy látja a közvéleménykutatási adatokból, hogy a fiatalok nem annyira “veszik be” a dumáját, s elfordultak tőle.
Egyáltalán nem lepne meg, hogy olyan Trumposan, – a reggeli mosdólátogatás idején – született meg az ötlet, amit azonnal világgá is kiállított.
Csakhogy ez egészen egyszerűen törvénytelen! A 2003. évi CXXV. törvény az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szól. Az egyenlő bánásmód követelményének elve bármely társadalmi csoport hátrányos megkülönböztetését tiltja. Így rendelkezik a 8. §.
“Közvetlen hátrányos megkülönböztetésnek minősül az olyan rendelkezés, amelynek eredményeként egy személy vagy csoport valós vagy vélt…. o) életkora ….miatt részesül kedvezőtlenebb bánásmódban, mint amelyben más, összehasonlítható helyzetben levő személy vagy csoport részesül, részesült vagy részesülne.”
Amit a zugjogász bejelentett, az tehát nem más, mint a “közvetett hátrányos megkülönböztetés”. Ez pedig tetszik, vagy nem, azt jelenti, hogy minden 25 év feletti munkavállaló jogát sérti a politikailag motivált ötletével.
Lehet, hogy most kiszúrtam a Semjénnel, mert megint mehet be éjjel a Parlamentbe törvénymódosítást benyújtani.

Békési Joe: Semjén a Parlamentben