A DK peticiót kezdeményezett a kínai vakcína ellen

Posted by

Igen az oltásra, nem az Európai Gyógyszerügynökség által nem engedélyezett kínai vakcinára! – címmel hirdetett petíciót a Demokratikus Koalíció. A párt Facebookon körözött online peticiója megállapítja:
Orbán Viktor bejelentette, hogy engedélyeztetni, majd használni akarja az EU gyógyszerügynöksége által nem engedélyezett kínai vakcinát a magyarokon. A DK nemet mond a bizonytalan hatású és kivizsgálatlan kínai vakcinára! Tegyél te is ellene! Írd alá a Demokratikus Koalíció online petícióját, amit a mai napon indítottunk azért, hogy ne lehessen olyan kínai vakcinával oltani Magyarországon, amelyet nem engedélyezett az Európai Gyógyszerügynökség!
Három dolgot követelünk a kormánytól:
1. Ne akarjanak a saját hatóságaikkal egy olyan vakcinát engedélyeztetni politikai utasítással, amelyet az EU nem hagyott jóvá!
2. Legyen választási szabadsága az embereknek, dönthessenek ők, hogy melyik vakcinát akarják maguknak beadatni!
3. A kormány fejezze be az oltási hajlandóságra rendkívül káros kínai vakcina-kampányt!

Fontos tisztázni, szól a szöveg: szó sincs arról, hogy a Demokratikus Koalíció oltásellenes lenne! Éppen a kormány az, amely ezt veszélyezteti a bizonytalan hatékonyságú, kivizsgálatlan és ismeretlen tartalmú kínai oltóanyaggal. Mi arra biztatunk mindenkit, hogy oltassa be magát, de csak az Európai Gyógyszerügynökség által bevizsgált és engedélyezett, biztonságos vakcinával!