Gazsi nem lesz walesi herceg

Posted by

Varga Zoltán
>Ezek után nehéz lenne két tényt tagadnunk. Egyrészt, a Kedves Vezető családszerető ember, másrészt, pártunk és kormányunk mélyen családbarát. Az pedig merő egy véletlen – tíz éve az ehhez hasonló, hm…véletlenek országa vagyunk, hogy az isten áldja már meg! – de, a két állításban meghatározott halmaz, mint család, az egy és ugyanaz. Nem is halmaz.

EGY család. A család!

Na, melyik család? Momentán a szerző egy felettébb éhes, keresztény, becsületes, szerény, és igen plebejus családra gondolt. Pont arra, amelyikre maguk is. Ja! Akikre cca. mind a tízmillióan, már tíz éve gürizünk.
Akiknek a nyomorult aranyóráit, milliós fukszait, puccos autóit, kastélyait, a Balatonját – igen, mert a pujáknak, a kis trónörökösöknek kell valami normális homokozó, kis pancsolóval – meg a királyi várat forintonként rakjuk össze, mi, a bamba nép.
Merthogy a Kedves Vezető kedves családjáért taligázunk, nem kell ezt tagadni.
Récsölke okos lány, kijárta az élet iskoláját. Érdekes módon nem valamelyik lepukkant birodalmi magyar suliban, de nem is a baráti türköknél, oroszoknál. Perpillanat Svájcban, ott jó a levegő, vagy ki tudja, az volt a legdrágább, lóvé meg rogyásig, nem számít, mi fizetjük.
Állítólag vendéglátást tanult, turizmust, meg ilyeneket, amúgy teljesen értelmetlen módon, mivel a kedves papa mélyen xenofób, így vendéget mi legfeljebb harckocsival várunk az aranyáron eszkábált nemzeti drótkerítés mögött. Mindegy mit tanult, magyar nyelvet, helyesírást biztosan nem, talán, ha a nemzet tolla, Schmitt Pali bácsi adhatott neki különórákat, látva az írásképét.
De, családszerető ország vagyunk a hülyeségig, ezért Récsölke most a nemzeti divatért felelős, vagy valami hasonlóért. Lehet a papus – Hó! Észnél legyünk! Nekünk Kedves Vezető! – öltözködését is ő menedzseli már, láthatóan jó érzékkel. Ezért milliárdokat fizetünk neki, meg a barinőinek. Gondolom egyedül unatkozna shoppingolni, jó, ha a barinők számláján is lapul néhány milliárd.
És, ugye, bár a csuda tudja a Kedves Vezetőéknél, hogy megy ez, szóval a gyerek a családban lelkipásztor, vagy mifene lett.
Kicsit prédikált, állítólag látta istent is – Hogyne látta volna! Együtt vágnak disznót Felcsúton – majd a hangok mondták neki, bár lehet a papus volt – nekünk, a hálás népnek, csak Kedves Vezető! – katona leszel fiam, Gáspár!
És mit ad isten, az is lett! Honvédő baka, jelentsen ez bármit is, majd tiszt, most egy laza negyvenmillás brit katonai elitiskola, a Sandhurst Royal Military Academy végzőse. Mi fizettük. Ezt is. Nem is volt olyan drága. Nem hát! Mekkora király, hogy a Kedves Vezető katonásat szeret játszani így élete alkonyán, és nem Star Trek rajongó, mert most építhetnénk a kis Gazsinak, hogy eszem a kisherceg lelkét, az USS Enterprise csillagrombolót. Akkor nézhettük volna meg az államháztartás hiányát!
Értem én, hogy Gáspár betanított tábornok lesz. Ha idejük engedi, tán még a hadsereg főparancsnoka is.
Azt is, hogy Récsöl a nemzeti divat felkent, milliárdos nagyasszonya, a kedves vő meg maga a fény a magyar éjszakában.
De, tényleg! Agyilag még azt is fogom, hogy egyre több luxusrepülő-, jacht-, autó-, hazajáró helikopter, és a jó ég tudja mi még, ott áll a pajtában.
Még azt is vágom, hogy úgy sikerült a várat einstandolniuk, hogy annak mi álltuk a számláját. Nem is vagyunk normálisak, az tuti!
De azt végképp nem értem, hogy nem értik: Ettől Felcsút még nem lesz a Buckingham Palace, a Gazsi – bárhány kommandós elitképzőt járat ki vele a drága papus a mi pénzünkön – nem lesz walesi herceg, a Kedves Vezető meg, ha kezenáll sem lesz se király, se államférfi, de még csak európai kultúrkörbe tartozó ember sem.
Az élet már csak ilyen! Egy hatalmába belecsavarodott szemfényvesztő az marad, aki volt: gazember.