Miért nem a Frunze?

Posted by

Juszt László
> Ha nem tartanám az esetet annyira pofátlannak amilyen, akkor még sajnálnám is ezt az Orbán fiút, – az írás nem is róla szól – hiszen az apja sikeresen tette tönkre. Ugyanúgy, mint az országot. Kezdetben a focikarriert szánta neki. Ezután jött ez a Felház nevű, szintén közpénzből dotált valami.
Majd a katonaság. Komolyan meglepődnék, ha ezt Gáspár szerette volna. De, ha már a gyereknek most éppen a katonai pályát szánja, akkor miért nem Moszkva? Hiszen a főparancsnok a puszipajtás. S az legalább nem került volna nekünk 40 millióba. Arról nem beszélve, hogy ott a lehetőségek páratlan tárháza.
A volt Frunze akadémia – amely elismerten az egyik legjobb a világon. Nagyjából megegyezik az amerikai hadsereg parancsnoki és vezérkari főiskolájával a Kansas Fort Leavenworth-val, vagy a brit hadsereg vezérkollégiumával, a Camberley-vel.
De, ha a gyerek inkább tankost szeretne játszani, akkor ott a Malinovsky Katonai Páncélosok Akadémiája.
Vagy, ha lövöldözni szeretne, akkor meg szintén a világ legjobbjai közt számon tartott Kalinin Tüzérségi Katonai Akadémia sem lehetett volna akadály, hiszen a főparancsnok , a papa jó barátja mindenhova bejuttathatta volna. Ingyen.
És akkor ott a másik, a Svájcban végzett, “sajátlábon álló sikersztori”. Mikor veszi már észre az ország, hogy ez az ember – a korlátlan lehetőségekkel a kezében – még a saját gyerekei sorsát sem képes normálisan irányítani?