Ravasz, ravasz

Posted by
Székely Ferenc
>James Comey, akit 2017 májusában menesztettek az FBI éléről, azt mondta a BBC-nek, hogy Joe Biden igazán megfontolhatná, hogy elnöki kegyelemben részesítse Donald Trumpot bármely tette miatt, amit elnöksége idején elkövetett. De miért gondolja így?
Mint mondja azért, mert “bár Trump nem egy zseni. de annyit biztosan észrevenne, hogy nem fogadhatja el a kegyelmet. Azért nem, mert azzal elismeri a bűnösségét, ahogy azt a Legfelsőbb Bíróság már régen megállapította.”
Majd azzal folytatja, hogy egyben “Biden még egy legyet üthetne, mert a kegyelem kinyilvánítása enyhíthetne a közhangulaton, csökkenthetné a súlyos belső feszültségeket.”
Az ex-FBI főnök leszögezi, hogy szerinte Trumpnak ugyan a börtönben volna a helye, de ennek erőltetése nem szolgálja az ország közvetlen és legfontosabb érdekeit. Ez is a kegyelem megadása mellett szól.
Comey szerint Trump számára a legnagyobb büntetés az volna, ha mostantól a politika és a média nem róla szólna, és magányosan kellene szembenéznie a fenyegető polgári, adóügyi és zaklatási perekkel.
Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy bárhogy is dönt vagy nem dönt a kegyelem ügyében Biden, adjon róla világos magyarázatot a népnek, és ne hagyja, hogy ez a kérdés is lesüllyedjen a konteók világába.
“Nem egy olyan bűnügyön dolgoztam, ahol a becsapott, félrevezetett áldozat annak hitt, aki becsapta. A politika világában ez mérgező dolog, ezért fontos egy döntés átláthatósága.”