Mutáció

Posted by

Kuthi Csaba

A keleti birodalmak történelmi ’hégemónjai’ által létrehozott demokrácia–gyilkos vírus újkori mutációja jelent meg a nyugati világban, legutóbb éppen Amerikában.

Nincs ez előzmény nélkül a mi keleti vidékeinken sem, hiszen errefelé is nagy becsülete van a hatalomba őrült kondukátoroknak, nurszultánoknak, kipcsákbasiknak, sőt az újkori oszmán padisahnak is. Hogy miért? Mert erőt mutatnak. Legelsősorban persze nem valami vállalható és valós ellenség, hanem a ’külföldi titkosszolgálatok támogatta belső ellenség’ ellenében. Ez így persze nagyon egyszerű és kényelmes is, mert ellenőrizhetetlen. Ezért nyalják be sokan. Ugyanezt a veszélyt fogalmazta meg hazánk legelső, közhatalmilag ’felkent gyűlölet-apostola’ a minap, amikor azt nyilatkozta:

úgy Brüsszelből, mint a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék.”

Hát, ez nem semmi. De van még több is ugyanebből: „Látjuk, hogy ez egy háború, nehogy valaki félreértse, itt már nem demokratikus küzdelemről van szó és nem tisztességes választásokról. És nem abban az értelemben, ahogy ők azt kétségbe vonták, hanem abban az értelemben, ahogy azt Amerikában lehetett látni, ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént és azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek, ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz”  És még nincs vége a rettegéses agyborulásnak: „mindent, meg még azon túl is, amit el tudunk képzelni, elfognak követni annak érdekében, hogy ezt a kormányt megbuktassák.”

Vitassuk meg tehát ezt a magasröptű agymenést.

Egyszóval: a Parlament jelenlegi elnöke úgy véli, és azt teszi közzé az egyik TV csatorna intellektuális műsorában (Bayer), hogy Amerikában elcsalták az elnökválasztást, valamint ugyanerre kell számítani itthon is jövőre. Ráadásul, ma Magyarországon nem hiteles és független bíróságok, hanem „ilyen-olyan bíróságok” működnek, és „a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek”.

Na, most. Ez nagyon erős elmarasztalás arról a közéleti és közjogi atmoszféráról, amit az NER kormánya tíz éves regnálása alatt létrehozott. Ez a jogállam nyilvános megtagadása! Merthogy: mit is jelent őméltóságának az a megállapítása, hogy „a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek”. Vélhetően valami olyasmit, hogy az nem része, hanem valami idegen zárvány, amit ’megfelelően’ kell kezelni. Ahogy azt eddig is tették (bírók nyugdíjaztatása, új Kúria elnök, párthű AB)! Itt érhető tetten a választási vereségtől való rettegés, és annak előre ’borítékolt magyarázata’. De ez a rettegés nem annyira a vereségről szól, mint inkább a számonkérésről. Márpedig egy választási vereség után a győztes – ha van benne elég erő és politikai elszántság – ezt meg is teszi.

Nos, ezt az agyzsibbasztó rettegést transzponálta szigorú házelnökünk Bayer Zsolt egyéni kultúrájú műsorába.

Nem kell azonban „tengerentúlra” menni „a magyar választások manipulálásáért.” Vannak erre már kipróbált hazai változatok is. Aki akar, emlékezhet még a „hosszú bájtok éjszakájára” (1998), de annak remake-jére is (2018). Az első alkalommal – azóta sem bizonyítottan, de alaposan gyaníthatóan – érzékeny adatokat mentett ki Simicska Lajos az APEH számítógépeiből – a teljes apparátust hirtelen szabadságolva – egy éjszaka alatt. A ’remake’ pedig a 2018-as országgyűlési választások éjszakáján történt, amikor – sokan azt gyanítják – a kormányzati számítógépek hirtelen ’leállása’ alkalmat adhatott az eredmények „manipulálására”.

Azonban, lehet más megoldás is. Aminek a főpróbáját 2006 szeptemberében tartotta a hatalomvesztéstől ma már hisztérikusan rettegő jobboldal: a Toroczkai féle utcai erőszak. Amikor lángolt a TV székház környéke és egy hónappal később a belváros is. Amerikai változatának lehettünk tanúi a minap, amikor egy politikai kalandorból mutálódott pojáca uszította rá fanatikusait a törvényhozás házára (eredmény: öt halott).

Voltak itthon másféle változatok is: pl. 2016. februárjában, amikor egy herceghalmi volt polgármester „asszonysága” összegyűjtött egy tucat kopaszra nyírt foci- és fideszmán izompacsirtát, hogy azok testi méretükkel és erőszakra utaló fellépésükkel akadályozzák meg Nyakó István képviselő népszavazási beadványának kézbesítését.

Emlékezzünk csak a szállóigévé lett pszichopata kijelentésre is: „a haza nem lehet ellenzékben” (2002. május, Disz tér), ami azóta a nemzet megosztásának leggyilkosabb kulcsmondata lett.

De emlékezhetünk azokra a városi erőszakokra is, amikor 2002 őszén a Budaházy gárda hídfoglalt, 2006 őszén pedig a ’Satu fiúk’ hugyozták össze hónapokig a Kossuth teret. Mindez a választási eredmények erőszakos megváltoztatásának kísérlete volt. És egyik sem a baloldalé! Úgy látszik, ez a mutáns csak a jobboldalon fertőz. Ami nem korrelál ’őurasága’ legutóbbi emlékeivel.

A házelnök rémlátása után mire számíthatunk jövőre, ha a Fidesz elveszíti a tavaszi választásokat? Úgy fog-e viselkedni és nyilatkozni a kormányfő, mint most, a bukott amerikai elnök? Vagy mint egy korrekt úriember?

Jó kérdés!