Gazd-asszonyság üres kamrával?

Posted by
Lendvai Ildikó
>Nézem Fürjes Balázst, ahogy Tüttő Katával vitatkozik az Atv-ben. Már akkor nyelek egyet, amikor azt mondja: arra törekszik, hogy a nagypolitikai ellentétek ne hatoljanak be Budapest fejlesztési ügyeibe. Akkor nyelem a másodikat, amikor fennhangon szemrehányást tesz, mert a főváros szerinte feleslegesen költekezik. Tüttő Kata erre megkérdezi, nem zavarja-e az arcátlan kormányzati pénzszórás, pl. hogy a Fradi edzője egymagában egymilliárd (!) forint jutalmat kapott. Fürjes szerint ez rendjén van, hiszen a Fradi eredménye nemzeti dicsőség. (A Lánchídra ígért 6 milliárdot egy éve nem sikerült átutalniuk. Az nem nemzeti ügy.)
Akkor már viszont köpni-nyelni nem tudok, amikor rosszallólag kifejti azt a “vélelmét”, hogy a budapesti vezetés tevékenységét túlságosan a 2022-es választás szempontjai határozzák meg.
Tényleg, milyen pitiánerek.
Még az az egy szerencsénk, hogy a kormányzatnak ez a szempont soha, de soha eszébe sem jut. Az kizárt!
Szó sincs arról, hogy azért fojtogatja az ellenzéki önkormányzatokat, hogy aztán 2022-ben kormányzóképtelennek minősíthesse az ellenzéket, úgy, ahogy van. A választási törvényt sem azért piszkálja, mert 2022-ben előnyösebb helyzetet akar magának, hanem csak úgy, ha már arra jár, hát persze, hogy önkéntelenül is hozzáér, nem húzhatja folyton össze magát. A független média legázolására is csak azért kerül sor, mert féktávolságon belül elé kerültek. Vigyáztak volna jobban!
A sokszáz milliárd maguknak való bespájzolásában végképp nem játszott szerepet 2022. Csak már a nagymamájuk is megmondta: bolond gazdasszony (gazd-asszonyság) az, akinek üres a kamrája. Szégyent hozna a nemzetre, ha ők bolondnak tűnnének fel, márpedig a nemzet az első. Hungary first. Többségükben még csak nem is asszonyok. Az apa férfi, az anya nő.
Egyáltalán: az az igazság, hogy az összes naptárjukból kitépték a 2022-es lapokat. Csak hogy véletlenül se juthasson eszükbe ez az év. 2022 a kormány számára egyszerűen nem létezik. 2021 után mindjárt 2023 jön.
Hogy ez esetben mikor lesz a választás? Hát istenem, a legjobb, ha nem is lesz. Legalább a főváros sem fog mániákusan erre gondolni.
Hírklikk