Visszakérem az életemet

Posted by
Rózsa Mihály
>Ma már a csapból is az folyik, hogy a járvány leküzdésének egyetlen eszköze a vakcina. Olyanok mondják, akiknek lehet adni a szavára. Normális ember nem kételkedik akkor az információban. Ennek ellenére a felmérések még most is azt mutatják Magyarországon, hogy döbbenetesen alacsony azoknak a száma, akik vállalják az oltást. Miközben az életünk akkor térhet vissza a normális medrébe leghamarabb, ha a lakosságnak legalább a 60%-át leoltották. Ha nem sikerül ezt az arányt elérni, akkor ha nem akarjuk temetővé alakítani az országot, kénytelen lesz az állam fenntartani a komolyabb korlátozásokat. Ha viszont továbbra is jó ideig maradnak még a szigorúbb korlátozások, több szektora a gazdaságnak már menthetetlenül fog teljesen összeomlani. Amit nem vert szét a járvány, azt ránk fogja szakítani a gazdaságunk bedőlése.
Nagyon elegem van már abból, hogy kétszer is meg kell gondolnom, mielőtt megölelek valakit. Nagyon elegem van abból, hogy nem találkozhatok a barátaimmal és a rokonaimmal se annyit, amennyi normális lenne. Nagyon elegem van abból, hogy nem számítható a jövő, hiszen franc tudja mi lesz itt egy-két hét múlva. Nagyon elegem van abból, hogy maszkot kell szinte mindenhol viselnem. Nagyon elegem van abból, hogy baromi körülményes lett ügyeket intézni. Nagyon elegem van abból, hogy félni kell és félni érdemes. Nagyon elegem van abból, hogy tulajdonképpen karanténban élek, mert csak munka miatt és boltba megyek ki a lakásból. Nagyon elegem van abból, hogy egyéb egészségügyi ügyeim intézése akadozik, mert leterhelt a covid által a rendszer. Nagyon elegem van abból, hogy olyan ismerőseimet kell temetni, akik még bőven élhettek volna.
Most tegye már mindenki félre az önzését és az ostobaságát. Tartsuk be, amíg kell a biztonsági előírásokat következetesen, regisztráljon mindenki az oltásra és amint van rá lehetőség, azonnal oltassa be magát. Ez az ára annak egyszerűen, hogy visszakapjuk az életünket.