A “tisztafejű vezető” akciója

Posted by
Fekete-Győr András
>Egyre kellemetlenebb hallgatni Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjúit: egy összeesküvés-elméletekbe lassan beleőrülő, a kommunikációs minisztérium előkészített paneljeit visszamondó miniszterelnököt vagyunk kénytelenek hallgatni hétről hétre.
Most mégis reagálnom kell: a kordonbontó miniszterelnök az interjúban elképesztő logikai ugrással vont párhuzamot az amerikai események és a rabszolgatörvény ellen 2018 decemberében tüntető magyarok között, utalva rám is, mint a tüntetésen részt vevő ellenzéki pártvezetőre.
Pedig mindannyian tudjuk, hogy az amerikai Kongresszus megtámadása logikus következménye annak, amit Trump és köre az elmúlt négy évben művelt. Mindannyian, kivéve Orbán Viktor, aki nemrég még “tisztafejű vezetőnek” nevezte a ciklusa végére teljesen elszabadult, több ember haláláért felelős volt amerikai elnököt, és akit támogatott is az elnökválasztáson.
Nyilván nem véletlen, hogy a nyugati világ vezetőivel szemben Orbánnak eszébe sem jutott Trumpot hibáztatni az amerikai demokrácia épületének ostromáért. Hogyan is tehetné, amikor ő is ugyanarra építette politikáját az elmúlt tíz évben: a gyűlöletre, a hazugságra, a saját alternatív valóságának felépítésére, a társadalom propagandával való mérgezésére, a konzervatív és keresztény értékek végletes megcsúfolására és meggyalázására.
Élőben látjuk, hogyan viselkedik egy veszíteni nem tudó, a saját alternatív valóságába beleragadt politikai vezető. Élőben látjuk, mit tesz egy társadalommal a hazug propaganda. Ismerős?