A nagy Sámán, aki a mamájával él

Posted by
Martha Chansley
A Sámán mamája

A Capitolium ellen támadó tómegnek jellegzetes figurája volt egy prémekbe öltözött, szinte félmeztelen alak, aki szarvakat viselt a sapkáján. Ő QAnon Sámán egy 33 éves bukott színész, aki a mamájával él, összeesküvés-elméletekkel árasztja el híveit, és hétközbapokon is furcsa szarvasjelmezbe öltözve sétál az utcákon.

Polgári neve is van: Jacob Angeli Chansley. Két éve, 2019 januárja óta él édesanyjával, az 56 éves Marthával. A Sámánt az arizonai Phoenix-i lakásából rúgták ki, mert nem fizetett lakbért.  Most ugyancsak Arizona államban lakik a mamával, Glendale-ben. Nincs munkája, a szomszédok gyakran látják az utcán kóborolni a sámánöltözetben. Egy férfi az utcából azt mesélte, hogy esténként a mama házának a tetején ad elő “törzsi táncokat”. Hyundai autóját teleragasztotta a hatóságok összeesküvését hirdető szlogenekkel. Ilyen csalás szerinte a Covid-19 kamu. A nyilvános WC-ket jelző táblák pedig valójában „az FBI pedofil kódjai”.

Chansley jelenlegi bohóckodása messze áll attól az élettől, amelyben reménykedett, amikor 2005-ben elvégezte a középiskolát. A DailyMail.com által megszerzett évkönyv fotóin egy friss arcú, szőke tinédzser látható, aki karjait mosolyogva fonja fiatalabb féltestvére, Tyler (most 30) válla köré. Akkoriban az iskola matematika körének a tagja volt.
Az iskola elvégzése után színészettel próbálkozott. De csak statisztált, és önkéntesként dolgozott egy szinházi gyerektáborban. Szakmai életrajzában az áll, hogy „Nagyon tehetséges színész, és énekes vagyok. Képes vagyok több mint 30 féle különböző hangot és sokféle akcentust előadni. Remekül alakítok különféle karaktereket és az érzelmeket oly módon fejezem ki, hogy az magával ragadja a közönséget. Folyamatosan gyakorlok, csiszolom technikámat, hogy a legjobb legyek a jók között .” Bár színésznek mondja magát, fő foglalkozásának most a tiltakozás tűnik. A fővárosi rendőrség kihallgatta a Capitoliumban készült fényképek alapján. Azt mondta, hogy csupán érdeklõdõként volt jelen, és nem aggódik esetleges letartóztatása miatt. Ha elítélik, akkor 10 évig terjedő börtönbüntetés várhat rá műemlék megrongálása miatt.