A miniszterelnök bokán verte magát a furkósbottal

Posted by

Újhelyi István
>Orbán Viktor még a sajátjait is átverte! A tavalyi év utolsó napjaiban kénytelen volt megszégyenülve felhagyni az uniós költségvetés eszement vétójával, hazugmód mégis győztesként ünnepeltette magát. Kevesen emlékeznek már, de tavaly júliusban a magyar Országgyűlés fideszes többsége elfogadott egy határozatot, amely „megkötötte” Orbán Viktor kezét az uniós tárgyalásokon.

Előírta a kormányfőnek, hogy többek között csak akkor hagyhatja jóvá a következő uniós költségvetést, ha előtte lezárják a Magyarország kormánya miatt zajló 7-es cikkelyes eljárást. Orbán ezt politikai furkósbotnak szánta, de saját magát verte bokán vele.

A jogállamisági mechanizmust sem tudta megakadályozni – mondjon bármit -, és a párttársai által „előírt” feltételt sem teljesítette. A január elsejével hivatalba lépett portugál uniós elnökség ugyanis nemrég közölte: folytatni fogják a Magyarország és Lengyelország kormányaival szemben elindított 7-es cikkelyes eljárásokat, hamarosan újabb meghallgatások lesznek az ügyben. Ennyit Orbán Viktor igazmondásáról, győzelmi jelentéseiről és a fideszes többség által elfogadott parlamenti határozatok komolyságáról.