Keressen minket bizalommal

Posted by

Fábián András
>Az a helyzet, hogy én bízom Karácsony Gergelyben, bízom a vakcinában, bízom a bölcs orvosokban is, akik arra biztatnak, hogy regisztráljunk, ha minél előbb be akarjuk oltatni magunkat. Akikben viszont már régen nem bízom, az az Orbán kormány a miniszterelnökével, az egészségügyi miniszterével (nincs neki!) és Rogán Antal. Amit meg végképp nem értek, az az, hogy mi köze a választási rendszert üzemeltető informatikai cégnek az én oltakozásomhoz. Még az adatvédelmi ombudsman szerint sincs Rogánnak semmi köze ilyesformán az adataimhoz. A választási informatikai cég a megbízhatóságát meg már bizonyította 2018-ban. Mármint, hogy Orbán megbízásából működik, és nagyon megbízható a Fidesz hatalmának megőrzése szempontjából.

Ez az egész kormányzati regisztráció ugyanis az első pillanattól láthatóan improduktív, felesleges és értelmetlen. Pontosabban van értelme. Több is. Egyrészt arra hivatott, hogy te, hülye állampolgár, érezzed ám, hogy a kormánytól és személyesen Orbán Viktortól függ az, hogy mikor kaphatod meg a neked egyébként alanyi jogon járó oltást. Másrészt, hogy a sok hülye libsibolsit hergeljük, akik az elsővel tökéletesen tisztában vannak, és a személyiségi jogaikba való beavatkozásnak tekintik ezt a regisztrációs bohóckodást. Van miről beszélni megint.

Hogy mennyire hazug ez az egész dolog, ide teszem azt a választ, amit az egyik jelentkező ismerősöm kapott az érdeklődésére, hogy mikor és hol fogják őt, mint az úgynevezett „Oltási terv”-ben megjelölt harmadik köröst beoltani.

Elöljáróban elmondom, hogy a regisztrációkat fogadó 1818.hu valójában nem más, mint a nagy szervezettel működő NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NISZ Zrt.) nevű vállalat egyik intézménye. Nem mellesleg a NISZ a többségi tulajdonosa (tulajdoni részesedés 100%) az IdomSoft Informatikai Zártkörűen Működő Részvénytársaság-nak, amely a választási szoftvert is gyártotta és működteti. Tanulságos átnézni A NISZ internetes honlapjának közadatait. (https://nisz.hu/hu/kozadat). A cég tulajdonosa a Magyar Állam, kezelője a Nemzeti Vagyonkezelő és felügyeleti szerve a Belügyminisztérium. A cég felügyelő bizottságában egymás mellett üldögél a parlament demagóg vezérszónoka Dömötör Csaba és Dr. Kanta Tünde, volt rendőr ezredes, a BM volt főosztályvezető helyettese. Utóbbit annak idején a Pollack Mihály téri mélygarázs-panama ügyében hozták összefüggésbe Orbán vejével (http://valasz.hu/itthon/tiborcz-tarsat-talaltuk-a-nagy-melygarazsmutyi-mogott-121943). Ennek tükrében tessék olvasni az alábbi, oltásra való jelentkezésre adott választ.

Idézet következik:

Tisztelt Ügyfelünk!

Köszönjük, hogy megkeresésével ügyfélszolgálatunkhoz fordult!

Az eddig elérhető, oltással kapcsolatos információk az alábbi felületeken tekinthetők meg:

https://www.nnk.gov.hu/index.php/koronavirus-tajekoztato/932-a-covid-19-vedooltasra-jelentkezesi-hely-az-egeszsegugyi-es-egeszsegugyben-dolgozok-szamara?fbclid=IwAR1Ls782eRsED4GGwT13MM4Pz1pSCVzg0fBlCXazS3QtxVGXyGGD6xvOEMU

https://koronavirus.gov.hu/letoltheto-tajekoztatok

Az egészségügyi dolgozók oltása megkezdődött. Dr. Müller Cecília Országos Tisztifőorvos szavai alapján elsődlegesen azon egészségügyi végzettséggel rendelkező, illetve az ő munkájukat segítő személyek kapják meg az oltást, akik a betegellátásban részt vesznek közvetett, vagy közvetlen módon.

A lakosság további részének oltásának megkezdésénél lesz előre láthatóan lehetőség a jelentkezésre, viszont ennek pontos módjáról még nincsenek hivatalos információnk. Megjelenésig kérem szíves türelmüket.

További kérdések fennállása esetén kérem, keressen minket bizalommal. Tisztelettel H.V. 1818.hu, Telefonszám, e-mail cím.”

Hogy kicsoda H.V. az az ügy szempontjából tökéletesen érdektelen, ő maga sem tájékoztat a munkaköréről, ezért nevét én sem írtam ki. Minden esetre a levélből és az előzményekből egyértelműen kiderül, hogy az a szerv, amely az oltási jelentkezéseket fogadja, teljességgel inkompetens oltási ügyben. Hiányzik belőle ugyanis a két egyedül értelmes mondat: „Jelentkezését rögzítettük. Az oltás helyéről és pontos idejéről tájékoztatni fogjuk.” Én azonban egyáltalán ezen nem vagyok meglepődve. Miért pont ez a „jelentkezéseket fogadó szerv” lenne kompetensebb, mint bárki az „Operatív Törzs” nevű operett-testületből, amely – akárcsak a miniszterelnök – nap mint nap újabb fals és egymásnak ellentmondó információkkal eteti az embereket.

Az oltás viszont nem halad. Sőt! – mintha vezényszóra felerősödne az oltásellenesek hangja. Az élen a kormányzati propaganda szerint természetesen a Sorosistákkal együtt menetelő Gyurcsányisták lengetik a zászlót. Ők azok, akik bizonyos kormányzati felmérések szerint legkevésbé akarnak oltakozni. Közben Dr. Falus Ferenc, aki elkötelezett szószólója az oltásnak, elmondta, hogy alig halad az oltás. Tegnapi adatok szerint nálunk 2 hét alatt alig több mint 30 ezer ember kapta meg csak az első dózist. A raktárakban eközben mintegy 100 000 (százezer) adag oltóanyag áll behűtve. Százezer élet!

Mindjárt eszembe jutott nekem, hogy december végén ötmillió forintos jegyzett tőkével bejegyezték az Oltóanyaggyár Zrt.-t, amely cégnek a kormány meghatározó szerepet szán a magyar vakcinagyártásban. Meg az is, hogy már az alapítás pillanatában kapcsolatba hozták a vállalkozást Tiborcz Istvánnal, aki – mivel Orbán ugyebár üzleti- és nőügyekkel nem foglalkozik – az Orbán-család pénzügyeiben markáns szerepet játszik. (https://mfor.hu/cikkek/vallalatok/egy-volt-futballista-es-tiborcz-istvan-neve-is-felbukkan-magyar-oltoanyaggyar-torteneteben-.html)

A magyar vakcina gyártásának megkezdése várhatóan az év második felében várható. Egyértelmű, hogy a legnagyobb megrendelő – és persze fizető – a magyar állam lesz. Hatalmas üzlet. A gyártás és forgalmazás megkezdésig nagy számban kell tehát maradnia még beoltatlan magyar állampolgárnak. Ezért kell megfelelően biztonságos helyen tárolni az adatokat arról, hogy hány magyar ember akarja beoltatni magát. Kerül, amibe kerül, húzni kell az időt. Közben persze ki lehet, és ki is kell használni minden lehetőséget a propagandára. Az ellenzék lejáratására, természetesen, akik miatt nem halad az elvárható ütemben az átoltás. Terjednek az álhírek és rágalmazzák, halállal fenyegetik azt, aki az ügyben meg mer szólalni.

El kell foglalni, összevissza információkkal kell bombázni a naiv és hiszékeny választópolgárokat. Leginkább persze azért, hogy minél tovább fenn lehessen tartani a félkatonai rendkívüli állapotot és Orbán egyszemélyi, rendeleti kormányzó rendszerét.