Tao

Posted by
Gaál Péter
> (Egy kérdésre adott válasz részlete)
“Sajnos ő a miniszterelnök, persze kora kreatúrája, mi más lehetne, csak rendkívül kártékony kreatúrája. Nem az ellenoldalnak – amit te annak hiszel – kártékony, hanem azoknak, akik saját oldalukon képzelik. Mint Trump, aki fényévekkel visszavetette az amerikai konzervativizmust, és egy vásári bohózattá silányította. Mindent leírtam már erről, politikamentesen az Őrölj, malomban is benne van. Az a lényege, hogy minden mindig új köntösben jelenik meg, és ehhez a köntöshöz alkalmazkodni kell, de ezek csak… ruhák. Az a lényeg, amit az ember a ruhában csinál. Fel lehet venni rokokó ruhát is, egy jelmezbálon. Az utcán is, ott legfeljebb megbámulnak, a terepen is, de ott csak akadályoz. És ez a lényeg.”
A kérdés az volt: volt-e nekem valaha személyes konfliktusom Orbánnal?
Nem volt. Az emberei egy részét ismerem személyesen is, őt nem. Hála Istennek, mert semmi konstruktív nem születne az arroganciájából, már csak a sajátom okán sem. Ő se szeretne engem, én se szeretném őt. Semmit nem szeretek, amit ő szeret, és nem is szeretnék szeretni, amivel egészen jól ellennék így, a távolból, csak…
“A mennyország és a Föld az én lakhelyem”, mondta egyszer egy taoista, “a házam pedig a nadrágom”. “Miért jöttök ti valamennyien be a nadrágomba?”
Nos, a többieket ki tudom rázni onnét.