Orbán kordont bont

Posted by

Juszt László
>“Magyarország is átélte már azt, hogy erőszakos tüntetők a parlamentet ostromolták” – mondta Orbán a washingtoni eseményeket kommentálva.

Így van! Nála jobban ezt senki nem tudja…

Wikileaks iratok, a budapesti amerikai nagyövet távirata: ”A Fidesz kapcsolatot tart fent az erőszakos tiltakozókkal”. Sőt, a táviratból arra is lehet következtetni, hogy a Fidesz által szervezett demonstráció helyszínének kiválasztásában is látott a követség kapcsolatot a molotov koktélokat dobáló csőcselék és Orbán pártja között. Majd a követségi jelentés így folytatja: “Bármennyire is a legjobb oldalát láttuk a nagykövetekkel a nemrég tartott találkozón Orbán Viktornak, ez a kaland [mármint Orbán összeköttetései a szélsőséges demonstrálókkal] azt bizonyítja számunkra, hogy Orbán még mindig hajlandó a tűzzel játszani.”

2006. szeptember 17-én vasárnap került nyilvánosságra az őszödi beszéd. Ez köztudott. A beszéd hatására spontán (?) zavargás tört ki Budapesten. Két nappal korábban, 15.-én a Fidesz irányította Hír Tv ajánlatot tett két brit hírcsatornának azzal, hogy a hétvégén “érdekes” dolgok fognak majd történni Pesten, és szívesen tudósítanának a brit tévék számára is.