Megtelt a halottasház

Posted by
Hadházy Ákos
>Drámai videó jutott el hozzám, amelyen az látszik, hogy a szentendrei halottasházban annyi az elhunyt, hogy egyszerűen nem férnek el a holttestek. Megdöbbentő és kegyeletsértő módon a koporsókra nem tették rá a fedelet, hiszen akkor a plafonig érnének az elhunytak. Így viszont a nyitott koporsóban fekvő testekre fektetik rá az újabb koporsót 😞 A videó készítője szerint ezek az emberek az otthonukban hunyhattak el, de vírusfertőzés miatt, ami szintén számos kérdést vet fel-leginkább azt, hogy lehet az, hogy ezek az emberek nem jutottak el a kórházba?.A Facebookra természetesen nem tehetek ki ilyesmit, de erős idegzetűek megnézhetik a felvételt itt:

https://vimeo.com/497203334

Az elmúlt időszakban több olyan felvételt kaptam különböző kórházak proszektúráiból, amelyeken a helyhiány miatt megrázó, méltatlan és kegyeletsértő körülmények között elhelyezett halottak láthatók. A felvételek többsége annyira döbbenetes, hogy soha nem hozhatók nyilvánosságra – még akkor sem, ha mindennél jobban kifejeznék, mekkora a baj.
A késői, kaotikus és dilettáns járványvédelem, az eleve hiányos kapacitású egészségügy és a valóságot kozmetikázó propaganda együttesen még a hivatalos adatok szerint is Európa egyik legsúlyosabb járványhelyzetét okozta Magyarországon. A valós helyzet azonban még a hivatalosnál is rosszabb lehet, különben miért tagadnák meg részletes, kórházankénti halálozási adatok kiadását. Eközben a propaganda a valósnál jóval pozitívabb képet próbál kelteni, Orbán Viktor pedig egyenesen azt mondta: KIVÉDTÜK a második hullámot. Ez a hazudozás csak tovább súlyosbítja a helyzetet, hiszen sokakban hamis biztonságérzetet kelthet, erősítheti a „járványtagadó” nézeteket – pedig még egyáltalán nincs itt a lazítás, sőt, a videó tanúsága szerint a jelenlegi intézkedések sem elégségesek.
A propagandisták persze gyaláznak majd emiatt, de kénytelen vagyok ezt a felvételt nyilvánosságra hozni . Azt mondják, az ellenzék „halálkampányt” folytat, pedig valójában az életért harcolunk, amikor a valóságot akarjuk megmutatni. Az embereknek tisztában kell lenniük a helyzet súlyosságával és a kormány nem teheti meg, hogy eltitkolja a baj mértékét, a kórházak végzetes leterheltségét.
Címkép: Szentendrei temető